ČILIĆ UTUČEN NAKON NEVJEROJATNOG PORAZA: /  'Jako sam razočaran, nikada mi se ovo nije dogodilo'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije krio razočaranje nakon dramatičnog poraza od Rogera Federera u četvrtfinalu trećeg Grand Slam turnira sezone - Wimbledona.

6.7.2016.
21:34
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Vodio je Čilić s 2-0 u setovima, u četvrtom je imao i tri meč-lopte, ali na kraju je morao čestitati Federeru koji je slavio sa 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3 nakon tri sata i 17 minuta borbe.

'Nisam bio inferioran'

"Jako sam razočaran zbog načina na koji sam izgubio, ali mislim da sam odigrao odličan meč. Nikada nisam izgubio meč kad sam osvojio prva dva seta. Ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno. Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu", rekao je Čilić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon propuštenih prilika u četvrtom setu, Međugorac u petom nije imao praktički nikakvu šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Federer je odlično servirao, a kad mi je oduzeo servis, nisam odigrao loše. Njegovi su reterni bili teški, lopte su ostajale nisko, a ipak sam uspijevao izvući dobre udarce. No, on je odigrao neke nevjerojatne pasinge", dodao je Čilić.

'Dugo je ljeto preda mnom'

Jedina pobjeda protiv Federera tako mu ostaje ona iz polufinala US Opena 2014. godine nakon koje je i osvojio jedini Grand Slam turnir u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još je dugo ljeto preda mnom, puno turnira. Vjerujem da sam pokazao kako se s ovakvom igrom mogu nositi s najboljima i pobjeđivati ih", zaključio je prvi hrvatski reket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo