Čilić u finalu, tajanstvena brineta i dalje na tribini!

Nakon više od dva desetljeća, napokon se jedan hrvatski tenisač uspio plasirati u finale ATP turnira u Umagu.

30.7.2011.
21:46
VOYO logo

Hrvatska će u 22. izdanju umaškog turnira opet imati finalista, prvi put od prvog izdanja, kada su u finalu igrali Goran Prpić i Goran Ivanišević.

Prvi hrvatski reket, Marin Čilić, izborio je finale Umaga puno lakše od očekivanja, i to protiv inače vrlo neugodnog najbolje rankiranog talijanskog tenisača, Fabija Fogninija. No, 38. tenisač svijeta ovoga puta nije bio dorastao Marinovom teniskom umijeću, a ponajviše ne mirnoći i koncentraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je od samog početka krenuo na pobjedu, dajući sve od sebe u svakom poenu. Odmah na početku prvog seta oduzeo je servis svom protivniku, što je Fogninija izbacilo iz takta. Kako su gemovi odmicali, a Marin uspješno držao svoj servis, Fognini se neprestano prepirao s gledateljima na tribinama, dobacivao, mahao rukama i pokušavao omesti koncentraciju Čiliću. No, Marin je prvi set lako zaključio s dva breaka, te izborio prvi servis u drugoj dionici.

I tu je Fognini imao svoju šansu, poveo je 2:0, no onda je Čilić nanizao šest gemova, za plasman u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeti su bili jako spori, servis mi baš nije bio dobar, posebno u drugom setu gdje sam dosta oscilirao. Morao sam se čupati, ali mislim da sam odigrao pametno, nisam mu poklonio puno poena i mislim da je to zaista bio dobar meč s moje strane", rekao je Marin poslije glatke pobjede te objasnio zašto je sve tako brzo završilo.

"Fognini nije bezazlen igrač, ali bilo je bitno da sam dobro otvorio meč. On je takav igrač da se teško vraća kad loše uđe u meč", rekao je Marin te se okrenuo drugom polufinalu u kojem je Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov sa 6:4, 6:4 izbacio lajnskog pobjednika Juana Carlosa Ferrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko bi mi više pasao. Trenirao sam sa Dolgopolovim, dečko igra sjajan tenis, ekstremno brz, sve je na dva, tri udarca i zaista je opasan. Ferrero je isto sjajan, vidjet ćemo tko će biti u finalu. Protivnici su malo teži, morat ću se i ja malo više potrudit'", zaključio je Marin prije drugog polufinala.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107290851006 arti-201107290773006 arti-201107280757006 arti-201107270119006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo