Sljedeći Ramos / Čilić sigurno prošao Berdycha: u velikoj prilici za polufinale Monte Carla

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na Terenu knezova Marin Čilić pobijedio je starog znanca Tomaša Berdycha, kojeg vodi njegov bivši trener Goran Ivanišević

20.4.2017.
13:49
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtak se plasirao u četvrtfinale ATP turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu nakon što je u 3. kolu svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-2, 7-6 (0) poslije dva sata igre.

U prvom setu Čilić je bio odličan na svom servisu, izgubio je samo sedam poena, pa Berdych nije niti bio u prilici za "break". Hrvatski tenisač je, pak, sa dva "breaka" dobio prvu dionicu sa 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set bio je neizvjesniji. Čilić je kod 3-3 propustio oduzeti servis protivniku, ali kod 4-4, kad je imao tri vezane "break-lopte", nije podbacio, te je poveo sa 5-4 i servirao je za meč.

Češki tenisač, kojeg vodi Marinov bivši trener Goran Ivanišević, nije se predavao i došao je do dvije vezane "break-lopte". No, Čilić je preokrenuo i imao je priliku da servira za meč. Ipak, Berdych se uspio spasiti i poravnati na 5-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je odlučio "tie-break" kojeg je Čilić uvjerljivo dobio sa 7-0, te je ušao u četvrtfinale. Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i sada su poravnati u pobjedama (6-6).

U četvrtfinalu Čilić će igrati Alberta Ramosa Vinolasa, koji je senzacionalno izbacio prvog igrača svijeta Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo