ČILIĆ SE OBRUŠIO NA ITF ZBOG VELIKE NEPRAVDE: / 'Htjeli su me uništiti, a nitko za to nije odgovarao'

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić obrušio se na ITF u Indian Wellsu nakon poraza od Taylora Fritza u 2. kolu ovog mastersa.

15.3.2017.
13:33
AFP
VOYO logo

Iako su prošle gotovo četiri godine, Marinu Čiliću digne se tlak kada mu netko spomene Međunarodnu tenisku federaciju (ITF). Afera s dopingom, za koju se naknadno ispostavilo da je isfabricirana, osvajača US Opena iz 2014. i danas ispunjava gorčinom. Ne može Čilić zaboraviti tu nepravdu zbog koje je s teniskih terena bio odsutan osam mjeseci.

NOĆNA MORA SE NASTAVLJA: Marin Čilić šokantno izgubio od 136. igrača svijeta

Najbolji hrvatski tenisač žalio se i Međunarnodnom sportskom sudu. Kazna mu je bila smanjena, da bi na kraju saznao kako uopće nije bio pozitivan na niketamid, nego na njegov marker koji nije zabranjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad se novinarima u Indian Wellsu požalio na tu situaciju i oštro se obrušio na krovnu organizaciju svjetskog tenisa.

"Imam loša iskustva s ITF-om glede mog slučaja. Ljudi su namjerno skrivali činjenice kako bih dobio što veću suspenziju. Svi su oni i dalje na svojim pozicijama, ništa se nije poduzelo da se ispita njihova odgovornost. Razljutim se svaki put kad pomislim na to", iskren je bio Čilić čije riječi prenosi Tennis masch. Čilića su tijekom trajanja “afere” na stup srama pribijali čak i neki kolege s Toura koji se nakon toga također nikad nisu ispričali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo