Bitka za finale / Čilić nakon bolnog poraza: 'Vratio sam ga u život nakon 6:1 u tie-breaku, bio sam nervozan'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

'Osjećao sam da sam imao jako puno lopti koje nisam uspijevao završiti. To je stvaralo nervozu', prokomentirao je Čilić nakon bolnog poraza

16.9.2018.
15:53
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Štošta je Marin Čilić propustio u četvrtom meču polufinala Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a. Pri vodstvu 2:1 mogao je zaključiti dvoboj, no s druge strane mreže sjajno je igrao Sam Querrey. Čilić je kod 3:5 u trećem setu razbio reket, što je bio znak da meč ide po krivu za njega. Na koncu 3:1 za Amerikanca (7:6 (2), 6:7 (6), 3:6, 4:6).

Na trenutak bijesa nije se htio posebno osvrnuti nakon meča. "Ne znam", kratko je odgovorio na pitanje američkog novinara zašto je to učinio. Zbog toga je dobio upozorenje suca Ramosa, poznatog iz finala US Opena između Serene Williams i Naomi Osake. Amerikanci ne bi bili Amerikanci da im sudac Ramos i dalje nije omražen, stoga je njihov novinar pitao Čilića o takvoj rekaciji suca. "Kad razbijete reket, dobijete upozorenje", cinično je odgovorio Čilić ne želeći, kao pravi profesionalac, sporiti tu nespornu odluku suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušao sam dobiti neku iskru, podići se time", pričljiviji je bio na hrvatskom jeziku. "Tražio sam se dosta tijekom cijelog meča. Nisam uspio pronaći rješenja ni na reternu ni u igru. Osjećao sam da sam imao jako puno lopti koje nisam uspijevao završiti. To je stvaralo nervozu. On je radio sjajan pritisak, reternirao je fantastično na moj drugi servis, sjajno je servirao. I nisam se zbog toga mogao vratiti. Danas je bio moj loš dan. To se događa", kazao je Čilić.

"Bio sam nervozniji u ovom meču nego prvog dana. Teško sam pronalazio ritam. Prvih set i pol sam igrao dobro. Izgubio sam servis, ali sam se i tada osjećao dobro. Nakon propuštenih 6-1 u tie-breaku drugog seta, Sam mi nije dao prilike na servisu u trećem i četvrtom setu. Moja igra nije bila na najvišoj razini", priznao je Čilić nakon poraza koji je podsjetio na onaj protiv Juana Martina del Potra u zagrebačkom finalu prije dvije godine, kad je samo jedan set dijelio Hrvatsku od drugog trijumfa u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš najbolji tenisač pokušao je racionalizirati što se dogodilo u dvoboju u koji je ušao s prednošću 6-0 u međusobnim dvobojima i igrao na podlozi koja bi mu trebala donijeti prednost u odnosu na Querreyja.

"Bio sam svjestan da može odigrati fenomenalan meč. Svi naši susreti su bili gusti, odlučivale su nijanse. Servirao je genijalno. Ja sam mu dao da ostane u meču, a nisam dobro reternirao. Odigrao je odličan meč", pohvalio je suparnik Čilić, a potom i u svojoj igri pronašao ono što ga je odvelo u poraz:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam tako dobro servirao od kraja drugog seta do kraja meča. On mi je stvarao pritisak, odlično reternirao na moj drugi servis. Danas je bio moj loš dan, što se može dogoditi. Nadamo se, ipak, da možemo doći do pobjede."

Gotovo je nestvarno da je uspio ispustiti prednost od 6-1 u 'tie-breaku' drugog seta, pet prilika za vodstvo 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, to je preokrenulo. Vratio sam ga u život. Postao sam nervozniji, jer nisam pronalazio rješenje iz igre. Konstantno sam se borio s tim. To je prevagnulo cijeli meč."

Dao je nekoliko savjeta Borni Ćoriću za meč s Francesom Tiafeom, koji odlučuje o finalistu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - SAD 2-2
Borna Ćorić - Steve Johnson 6-4, 7-6 (4), 6-3.
Marin Čilić - Frances Tiafoe 6-1, 6-3, 7-6 (5).
Ivan Dodig / Mate Pavić - Mike Bryan / Ryan Harrison 5-7, 6-7 (6), 6-1, 7-6 (5), 6-7 (5).
Marin Čilić - Sam Querrey 7-6 (2), 6-7 (6), 3-6, 4-6.
Borna Ćorić - Frances Tiafoe u tijeku.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo