dobar tjedan naših tenisača / Čilić slavljem u Istanbulu skočio na 7. mjesto: Konjuh po prvi put u top 30

Image
Foto: AP

Četvrtfinale na WTA turniru u Pragu donijelo je Ani Konjuh napredak od četiri mjesta na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici te se 19-godišnja hrvatska Fed Cup reprezentativka po prvi put našla na 29. poziciji

8.5.2017.
10:46
AP
VOYO logo

Naslov osvojen u Istanbulu donio je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću napredak za jedno mjesto na novoj pojedinačnoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, na kojoj je sada sedmi igrač svijeta, dok je redoslijed prve šestorice ostao nepromijenjen.

Vodeći je Britanac Andy Murray, ispred Srbina Novaka Đokovića, dvojice Švicaraca Stana Wawrinke i Rogera Federera, peti je Rafael Nadal, a šesti Miloš Raonić, kojeg je Čilić svladao u finalu ATP turnira u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović je ostao na 22. mjestu, dok je Borna Ćorić nazadovao za pet pozicija te je sada zauzima 59. mjesto.

Pobjednik Estorila Španjolac Pablo Carreno-Busta je došao do 18. mjesta, što mu je najbolji renking u karijeri, a pobjednik Muenchena Alexander Zverev je skočio sa 20. na 19. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh po prvi put u top 30 

Četvrtfinale na WTA turniru u Pragu donijelo je Ani Konjuh napredak od četiri mjesta na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici te se 19-godišnja hrvatska Fed Cup reprezentativka po prvi put našla na 29. poziciji.

Mirjana Lučić-Baroni i dalje je najbolje rangirana hrvatska tenisačica, ali je u ovom tjednu završila izvan kruga 20 najboljih na svijetu i smjestila se na 21. poziciju. Donna Vekić je napredovala za dvije pozicije i sad je na 82. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams još je ovoga tjedna na čelu WTA ljestvice, ali će već sljedećeg tjedna tron ponovno prepustiti Njemici Angelique Kerber koja je u ovom trenutku na drugom mjestu. Treća je Čehinja Karolina Pliškova, četvrta Španjolka Garbine Muguruza Blanco, a peta Slovakinja Dominika Cibulkova. Rumunjka Simona Halep je sa četvrtog pala na osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo