ČILIĆ DOČEKAO ĆORIĆA: / Borna propuštao set-lopte, odužio meč, ali sve je spremno za peti međusobni ogled dvojice Hrvata

Image
Foto: AFP

Nakon što se Marin Čilić u utorak plasirao u 2.

25.10.2017.
20:05
AFP
VOYO logo

Čilić koji je u Baselu postavljen za drugog nositelja čekao je pobjednika susreta između Ćorića i domaćeg predstavnika Henrija Laaksonena koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora, a nju opravdao dobrim i neizvjesnim ogledom protiv Ćorića.

Ćorić je odlično ušao u meč. Načinio je rani 'break' i poveo 3-0. Međutim, Laaksonen je uzvratio s tri gema u nizu izjednačivši na 3-3. Do rezultata 5-5 oba su tenisača sigurno držala servis, a tada je Ćorić nizom pogrešaka poklonio svom suparniku gem. Srećom, 25-godišnji Laaksonen koji je rođen u Finskoj, ali je uzeo državljanstvo po ocu Švicarcu, je u idućoj igri vratio Borni 'poklon' i set je otišao u trinaestu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Ćorić u 'tie-breaku' poveo 5-0 i 6-2 uz dva 'mini breaka' činilo se kako je set dobiven. Međutim, Ćorić je propustio četiri set lopte i Laaksonen je izjednačio na 6-6. Kod 7-6 je Borna imao i petu set loptu, međutim i nju je propustio realizirati. Na koncu je Laaksonen slavio 10-8.

Izgubljeni set i niz propuštenih prilika srećom, nisu slomili Ćorića. I u drugom setu je odigrao sjajno. Laaksonen je poveo 1-0 i imao dvije break lopte za 2-0, no, Ćorić se izvukao izjednačivši na 1-1, a potom sjajnom serijom uz tri oduzeta servisa dobio set rezultatom 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično je ušao i u treći, odlučujući set. Pri vodstvu 2-1 imao je čak sedam break lopti, ali niti jednu nije iskoristio. Novu priliku čekao je do osme igre. Ovoga puta bio je uspješan iskoristivši prvu loptu za obrat i vodstvo 5-3. Ćorić je potom mirno odservirao za set i pobjedu.

Ogled između Čilića i Ćorića bit će njihov peti međusobni. Sva četiri otišla su na stranu Čilića, drugog nositelja turnira u Baselu i četvrtog igrača ATP-ova poretka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo