Pouilleu četiri gema / Spremite se za spektakl: Furiozni Đoković rezervirao veliko finale s Nadalom

Image
Foto: AP Images

Novak Đoković i Rafael Nadal igrat će za Grand Slam naslov prvi put nakon Roland Garrosa 2014.

25.1.2019.
11:25
AP Images
VOYO logo

Iako je tijekom petka temperatura u Melbourneu dosezala i 40 stupnjeva, do večernjih sati spustila se do ugodnih 26, pa su Novak Đoković i Lucas Pouille mogli u "normalnim" okolnostima odlučivati o drugom finalistu Australian Opena.

S obzirom kako se drugo polufinale rasplelo, za Francuza bi možda bilo bolje da je u zraku ostala "pržionica" jer u idealnim uvjetima nije uspio biti ni dostojan protivnik furioznom Đokoviću koji je nakon četvrtfinala, koje mu je nakon seta i pol predao Nishikori, imao još jednu šetaonicu. Francuz je prvi gem osvojio u osmom gemu meča, do kraja ukupno četiri. Sve je bilo gotovo za manje od dva školska sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrao sam jedan od najboljih mečeva ikad na ovom terenu", sve je rekao prvi igrač svijeta koji je završio meč s pet neforsiranih pogrešaka.

Malo je tko očekivao da bi se mogao uopće dogoditi drugačiji ishod bez obzira što Pouille igra turnir života, no svoje je realno odigrao ranije.  Je li se ispuhao ili jednostavno nema kvalitetu za najbolje, manje je važno jer smo, a to smo svi čekali, konačno nagrađeni za novi teniski klasik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finale s Rafaelom Nadalom Đoković će ući s hipotekom da nikad nije izgubio meč za naslov Australian Opena, a igrao ih je šest. Jedan od njih baš sa Španjolcem u onom epskom finalu prije sedam godina za koje je Jim Courier, koji je razgovarao sa Srbinom na terenu, rekao da je to bio jedan od najboljih mečeva kojima je ikad svjedočio. Demantirati ga ne može nitko, Đoković je sa 7:5 u petom setu nakon pet sati i 53 minute uzeo tada treći naslov u Melbourneu. Nitko nikada nije duže igrao jedno finale na najveća četiri turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno bih htio kupiti ulaznicu za taj meč", nasmijao je gledatelje je uoči novog finala s Nadalom.

"Sada imamo drugačija pravila i mislim da neće biti tako dugo, to se dogodi jednom u životu, ali nadam se da će ishod opet biti isti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je poslao više poruka na svom putu do finala, ali sada je uzvratio Đoković. Sve prognoze drugačije od 50-50 bile bi pretjerane, pa samo možemo konstatirati da nas čeka 53. epizoda jednog od najvećih rivalstava ikad koje će nakon četiri i pol godine (Roland Garros 2014.) opet donijeti meč za naslov pobjednika Grand Slama.

Australian Open, polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković (Srbija) - Lucas Pouille (Francuska) 6:0, 6:2, 6:2

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo