BEZ ISPALJENOG METKA: / Dokovic i drustvo razvalili Hrvatsku, ceka nas borba za ostanak

Srpska teniska reprezentacija osigurala je plasman u cetvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa nakon sto je u 1. kolu ekspresno svladala Hrvatsku.

7.3.2015.
12:29
VOYO logo

Novak Dokovic - Mate Delic 6-3, 6-2, 6-4

Viktor Troicki - Borna Coric 4-6, 1-6, 6-3, 6-2, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokovic/Zimonjic - Draganja/Skugor 6:3, 6:4, 6:1

Filip Krajinovic - Franko Skugor 6:4, 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktor Troicki - Mate Delic 6:4, 6:3 Prvog dana dvoboja u Kraljevu Dokovic je, podsjetimo, lakocom svladao Matu Delica, a potom je Borna Coric poveo s 2:0 u setovima protiv Viktora Troickog, ali potom su ga uhvatili grcevi i Srbin je slavio u pet setova. Ocekivalo se da ce Troicki zaigrati u subotu u paru sa Zimonjicem, ali izbornik Bogdan Obradovic ga je odlucio postedjeti zbog napora dan ranije, pa se za ekipu 'zrtvovao' najbolji svjetski tenisac.

Hrvatski izbornik Zeljko Krajan na teren je poslao Marina Draganju i Franka Skugora, ali neuigrana kombinacija nije imala nikakve sanse protiv prvog svjetskog reketa Dokovica i jednog od najboljih igraca parova Zimonjica. Srbi su od samog pocetka radili pritisak na servis naseg para i u osmom gemu im se to isplatilo. Dosli su do breaka i mirno priveli set kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su vec u trecem gemu dosli do breaka, a u trecem je sve bila samo setnja. Mec je zavrsen za jedan sat i 49 minuta, a Dokovic i Zimonjic su iskoristili pet od 16 prilika za break. Nasi, pak, u cijelom mecu nisu imali nijednu sansu za oduzimanje servisa suparnicima.

Srbija se na ovaj nacin plasirala u cetvrtfinale, a Hrvatsku u nastavku sezone ocekuje borba za ostanak u Svjetskoj skupini. Buduci da se vec nakon dva dana ogleda u Kraljevu zna pobjednik, nedjeljni mecevi nece imati rezultatski znacaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo