masters 1000 / ATP Montreal: Čilić bez četvrtfinala, Thiem bolji s 2-0 u setovima

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Thiema i druga pobjeda 25-godišnjeg Austrijanca

8.8.2019.
20:51
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Montrealu, bolji od njega u susretu 3. kola bio je drugi nositelj Austrijanac Dominic Thiem sa 7-6 (7), 6-4.

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Thiema i druga pobjeda 25-godišnjeg Austrijanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je protiv Thiema odigrao ravnopravan susret, no u najvažnijim trenucima mladi je Austrijanac bio čvršći. Čilić je tijekom dvoboja osigurao čak devet break-lopti, četiri u prvom i pet u drugom setu, ali nije iskoristio nijednu, dok je Thiem iskoristio jednu od četiri šanse za oduzimanje servisa našemu igraču.

Sve četiri break-lopte u prvom setu, tri vezane kod 0-40 i još jednu prednost Čilić je imao u sedmoj igri, no Thiem je svaki put odigrao vrhunski. Dvaput  je izašao na mrežu i završio poen odličnim volejom, a po jednom je do poena stigao servisom i smashom. U tie-breaku je Thiem bio u stalnoj prednosti, ali Čilić je uspio vratiti čak tri minibreaka zaostatka, ali je na kraju promašio jedan forhend previše i Austrijanac je dobio prvu dionicu dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog seta Čilić je imao tri prilike za vodstvo od 2-0, ali Thiem je na dvije od tri break-lopte pogodio odličan prvi servis, a Čilić nije uspio iskoristiti jedinu priliku kada se igralo nakon Austrijančeva drugog servisa. Odmah u sljedećoj igri Čilić je izgubio servis, u taj je gem kenuo dvostrukom servis pogreškom i Thiem je stigao do 15-40. Iako je servisom i volejem stigao do izjednačenja, Čilić nije uspio spasiti i treću break-loptu Thiema. U toj je situaciji odigrao preslab volej pa je Austrijanac stigao na loptu i poslao ju pokraj našeg igrača.

Imao je Thiem priliku još jednim breakom riješiti susret sa 6-3 u drugom setu, ali Čilić je pokazao borbenost, da bi kod servisa za meč Austrijanca stigao do 15-40. Thiem je ponovno odgovorio s dva odlična prva servisa kojima nije Čiliću pružio priliku za povratak u dvoboj te je iskoristio svoju ukupno četvrtu meč-loptu u susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo