SP u rukometu /

Svjetsko prvenstvo nije gotovo: Evo kad Hrvatska reprezentacija igra preostale utakmice

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska će posljednju utakmicu u skupini odigrati protiv Francuza sutra

22.1.2019.
13:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon pet utakmica u skupini A Svjetskog rukometnog prvenstva Hrvatska je bila u sedmom nebu. S pet pobjeda zasjeli smo na vrh i činilo se da krećemo po još jednu medalju.

No, onda smo poklekli. Brazilci su iskoristili naš loš dan i doveli nas na rub ponora preko kojeg su nas u jučerašnjoj utakmici pobjedom s jednim golom razlike pogurnuli domaćini Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je jasno da Hrvatska neće ići u igru za medalje. Nijemci i Francuzi imaju jedno kolo prije kraja po sedam bodova i mi ih ni u kojem scenariju ne možemo prestići i plasirati se u polufinale.

Ali, nije sve izgubljeno. Izbornik Lino Červar naglasio je još prije prvenstva da nam je cilj osigurati kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.  A tamo nas vodi plasman do sedmog mjesta do kojeg još uvijek možemo doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije da utvrdimo činjenice. Hrvatska će posljednju utakmicu u skupini odigrati protiv Francuza sutra, u srijedu, a moći ćete ju pratiti u prijenosu uživo na RTL televiziji od 18:30 sati.

Činjenica je i da Hrvatska sigurno neće igrati u četvrtak i u petak. U četvrtak je slobodan dan svim reprezentacijama, dok su u petak na rasporedu polufinalni susreti. 
Hrvatska će, ako sve bude po planu, igrati u subotu utakmicu za peto mjesto u danskom gradu Herningu u 20:30, a u slučaju plasmana na četvrto mjesto u ovoj skupini igrat čemo u 17:30 sati za sedmo mjesto.

Ako izgubimo susret za sedmo mjesto, nećemo ići u kvalifikacije za Tokio, dok smo na šestom mjestu sigurni za kvalifikacije za Olimpijske igre. Kako god završi, naše rukometaše moći ćete pratiti na RTL televiziji.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo