SVJETSKI MEDIJI RASPISALI SE O OPTUŽNICI PROTIV KAPETANA, U HNS-U SMIRUJU NAVIJAČE: / 'To se neće odraziti na igre u Rusiji'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u petak optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije.

2.3.2018.
17:23
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vezni igrač Real Madrida Luka Modrić našao s epo povećalom hrvatskog pravosuđa nakon što je protiv njega podiognuta zbog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba. Brojni svjetski mjdiji prenijeli su tu vijest, a Hrvatski nogometni savez objavio je prioćenje u kojem su stali u Modrićevu obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjereni u nevinost

"Hrvatski nogometni savez uvijek i dosljedno podržava načelo presumpcije nevinosti te smatra svaku osobu nedužnom dok se ne dokaže suprotno. U konkretnom postupku, HNS je duboko uvjeren u ispravnost iskaza Luke Modrića pred sudom u Osijeku, a posebno zbog Modrićevog ponašanja koje je od prvog nastupa za hrvatsku U-15 reprezentaciju u ožujku 2001. godine pa do danas bilo uzorno", stoji u priopćenju HNS-a, koje se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP pred vratima

"Modrić se kroz skoro 20 godina nastupa u dresu Hrvatske pokazao kao karakterna osoba koja je iznimno odgovorna u svom odnosu prema suigračima, obvezama u reprezentaciji i hrvatskoj državi, kojoj je svojim igrama u reprezentaciji i klubovima priskrbio značajan ugled u svjetskoj sportskoj javnosti. Zahvaljujući svojoj besprijekornoj sportskoj karijeri i ponašanju u reprezentaciji, 2016. godine postao je i kapetan selekcije za koju je nastupao više od stotinu puta, a u međunarodnim klupskim okvirima potvrdio se kao najuspješniji hrvatski nogometaš u povijesti. Zbog svega navedenoga, Hrvatski nogometni savez čvrsto stoji uz svog kapetana reprezentacije i vjeruje da će u ovom postupku potvrditi svoju nedužnost, kao i neosnovanost ovakve optužnice", poručili su iz Saveza te su za kraj dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, uvjereni smo da, zahvaljujući Modrićevom neslomljivom karakteru, ovaj postupak neće imati negativan utjecaj na izvedbe reprezentacije, pred kojom je nastup na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo