Pistoriusova susjeda: 'Mučni krikovi koje sam čula ledili su krv u žilama'

Na Kaznenom sudu u Pretoriji nastavljeno je suđenje Oscaru Pistoriusu zbog ubojstva djevojke Reeve Steenkamp.

4.3.2014.
12:18
VOYO logo

Drugog dana suđenja Oscaru Pistoriusuzbog ubojstva Reeve Steenkamp u veljači prošle godine, saslušana je njegova susjeda Michelle Burger, koja tvrdi da je s mužem kobne noći čula pucnjeve i stravično zapomaganje.

"Očajnički je zapomagala i dozivala pomoć. Te mučne krikove koji su ledili krv u žilama ne mogu opisati nekome tko ih nije čuo. Nakon urlika sam čula prvo jedan pucanj, pa onda tri zaredom. Urlike sam čula prije pucnjeva i neposredno nakon", kazala je svjedokinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistoriusov odvjetnik Barry Roux pokušao je 'srušiti' njezino svjedočenje, no neovisni odvjetnik i stručnjak za kazneno pravo Dave Smith smatra da je svjedokinja bila uvjerljiva i "tvrda kao kamen".

"Njemu je važno da dokaže da je ona u krivu, ali mislim da neće uspjeti. Sretan sam što nisam na njegovom mjestu. Ona je vrlo uvjerena da je čula urlike pa pucnjeve i kategorički tvrdi da ti zvukovi nisu bili udaranje palice za kriket."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su otkrili i da je Pistorius prošlog prosinca u Mozambiku upoznao 19-godišnju Južnoafrikanku Leah Sky Malan, koja je tamo bila s obitelji na odmoru, te da je s njom započeo ljubavnu vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo