NADIGRANA ŠPANJOLSKA / Švedskoj dva važna boda

Reprezentacija Švedske je u potpunosti nadigrala Španjolce, te slavila s uvjerljivih 34:30.

19.1.2009.
19:10
VOYO logo

Reprezentacija Švedske je u potpunosti nadigrala Španjolce, te slavila s uvjerljivih 34:30.

Švedska je danas pokazala vrlo dobru brzu igru, a posebno raspoloženi bili su Dalibor Doder s 11 golova iz samo 13 pokušaja te Johan Sjöstrand koji je sakupio 21. obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je vratari razočarali u reprezentaciji Španjolske, danas niti jedan nije bio na potrebnom nivou. Razlog poraza Španjolci možda mogu potražiti i u lošem učinku Alberta Entrerriosa. Iz igre je pucao 0/6.

Švedska je igrala s puno više žara. Valero Rivera je pokušao sve, promijenio sve vrste obrana i razne kombinacije u napadu, ali ništa nije pomoglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugom dijelu smo promijenili sustav obrane, došli smo vrlo blizu, a nakraju ostali u manjku od četiri pogotka. Švedska je imala sjajno prvo poluvrijeme i fantastičnog vratara, a mi smo bili jako loši u obrani. Ne, nismo izgubili jer u napadu nemamo ljevaka, pa postigli smo 30 pogodaka, ključ poraza je ipak naša loša obrana", izjavio je Rivera, kojeg u srijedu očekuje sraz sa Hrvatskom.

"Protiv Hrvatske će biti teško, jako teško. U utorak je dan odmora i nastojat ću da moji igrači zaborave ovaj poraz", zaključio je Rivera, dok je Šveđanima na sjajnoj igri čestitao i najbolji španjolski igrač Iker Romero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šveđani su danas bili sjajni, a mi smo im u prvom dijelu dopustili postizanje lakih poena. U drugom poluvremenu smo izgledali dobro. Nije sve izgubljeno, loše smo započeli i Svjetsko prvenstvo u Tunisu, a znamo da smo nakraju osvojili naslov prvaka", izjavio je Romero, najbolji strijelac Španjolske s 11 zgoditaka.

"Cijela švedska momčad se danas borila sjajno, pogotovo u prvom dijelu, koje je po mom sudu bilo upravo idealno i po ukusu svakog trenera. U drugom poluvremenu su Španjolci napravili pritisak u obrani i stoga razlika nakraju nije toliko velika. Odajem posebno priznanje svom vrataru Johanu Sjoestrandu, koji je obranio i nemoguće, a njegova ukupno 21 obrana nam je pomogla da igramo bez pritiska. Pohvalio bih Dalibora Dodera, koji je dao 11 zgoditaka, a još jučer je bio bolestan", kazao je švedski izbornik Olla Lindgren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo