Šuker šokiran hajkom protiv Šimunića, najavljuje meč sa Kosovom!

„Svi znamo da je Džo pošten momak, koji nikada ne bi nekoga vređao"

22.11.2013.
16:57
VOYO logo

Tri dana nakon incidenta na Maksimiru konačno su se oglasili čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) istakavši da je Josip Šimunić reagovao neprimereno.

Međutim, čelnici hrvatskog Saveza su više šokirani medijskom hajkom protiv kapitena nacionalnog tima, protiv koga je postpupak pokrenula i UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znamo da je Džo pošten momak, koji nikada ne bi nekoga vređao. Napravio je ono što nije smeo, ali isto šokirani smo hajkom. Sve je to emotivno doživeo, najavio je i pravnu bitku", rekao je Damir Vrbanović.

"HNS će se pozabaviti ovim slučajem, ali nećemo prejudicirati oko kazni. Takođe, moramo videti šta će reći FIFA koja ga je takođe prijavila", - rekao je dodao je sekretar HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, predsednik HNS Davor Šuker se osvrnuo na uklanjanje transparenta 'Zapamtite Vukovar', i sve poredio sa paljenjem hrvatske zastave u Beogradu.

Pošten momak, nikoga ne vređa: Šuker na madridskom grobu Anta Pavelića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je još jedan dokaz da je naš Savez u specifičnoj situaciji i da nas FIFA i UEFA gledaju drugim očima. Pogotovo se to vidi kada se ovaj slučaj uporedi s onim u Beogradu kada su se, između ostalog, palile hrvatske zastave. Mi smo insistirali da transparent ostane na tribini, objašnjavali smo situaciju delegatu, ali mislim da se on uplašio. Na kraju je tražio objašnjenje iz FIFA, a njihov odgovor je bio negativan. To je bila velika greška i mi se nećemo pomiriti s tim", istakao je Šuker.

Meč sa Kosovom u Prištini

Šuker je u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" najavio da će Hrvatska igrati protiv Kosova utakmicu u Prištini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovski mediji spekulišu da bi eventualni istorijski meč za njihovu reprezentaciju mogao da se odigra u februaru.

Poslednjih nekoliko meseci Fudbalski savez Srbije je nekoliko puta bio na razgovorima u UEFA u vezi sa uključivanjem FS Kosova u ovu organizaciju, a što ne bi trebalo da se dogodi pre nego što Kosovo bude punopravni član Ujedinjenih nacija i FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici FSS će se krajem novembra sastati sa čelnicima kosovskog saveza u Cirigu, gde će ponovo biti reči o mogućoj dozvoli Kosovu da igra prijateljske utakmice.

Na Kosovu očekuju da će Izvršni komitet FIFA će 5. decembra doneti zvaničnu odluku od dozvoli određenim selekcijama sa Kosova da igraju prijateljske mečeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi meč tog tipa bi trebalo da bude odigran upravo u ferbuaru 2014. godine, kada je Šuker najavio duel Kosova i Hrvatske u Prištini.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo