KAOS U KOPRIVNICI / 'Sudac Matoc je kriminalno odsudio utakmicu'

Nakon utakmice između Slavena i Hajduka najviše se pričalo o sucu Matocu te isključenju trenera Tudora. Stručni komentator RTL Lige Joško Jeličić kaže: 'Matoc je iziritirao sve da je u sjenu pala i utakmica i pobjeda Belupa'.

29.4.2014.
9:40
VOYO logo

"Po meni je suđenje, za razliku od prijašnjih godina, bilo dosta dobro do unazad tri kola. Suci su, ne znam čime izazvani, unazad tri kola samo potaknuli da se još više priča o namještanju, o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Kod nas će se uvijek pričati o namještanju, takav smo mentalitet, međutim, osjećaj onoga tko je delegirao suca Matoca za ovu utakmicu, odnosno osjećaj koji sudac Matoc nema ni za nogometnu igru, a pogotovo ako ima neki osobni animozitet prema Tudoru, da ga isključi u 90. minuti - to je nevjerojatno. To izaziva takve frustracije, takve priče koje nemaju veze s nogometnom i zdravom logikom ako hoćete", rekao je Joško Jeličić.

"Problem je prvenstveno u ljudima koji ih delegiraju. Zašto? Zato jer kako sam već rekao, suci su dosta dobro odsudili u ovoj sezoni. Ja ne bih htio da se provlači teza da su svi suci loši, ima jako dobrih sudaca, međutim točno se zna... U ovom kolu smo imali Matoca i Burila, u prošlom i pretprošlom kolu Marića. Znači te ljude treba kazniti. Tudor će sada biti kažnjen za svoje ponašanje, a koji je način da se suce kazni? Znači, onaj koji ih je postavio i delegirao treba snositi odgovornost i tu se stvari trebaju iz temelja mijenjati", dodao je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su se gost RTL Lige Ivan Matić i Jeličić složili da je isključenje Vršajevića bilo malo prestrogo, a potom su se osvrnuli na isključenje Tudora u 90. minuti.

"Mislim da je to bilo na osobnoj razini s obzirom na njihovu povijest. Sudac, da ima imalo osjećaja, isključio bi Tudora puno ranije zbog toga što je ulazio u teren. Znači, bio je par pet-šest puta izvan svog prostora, ali on je čekao 90. minutu da isključi Tudora. Na kraju krajeva, produžio je utakmicu pet minuta, pa je nakon dvije svirao kraj. Mislim, kao da je htio napraviti problem. Nije bitno to isključenje, mislim bitno jer je je po meni bilo prestrogo, ali ukupno gledajući, sudac Matoc je iziritirao sve da je u sjenu pala i utakmica i pobjeda Belupa što je nedopustivo", naglasio je Jeličić komentirajući usput da predsjednik Hajduka Marin Brbić "previše plače".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima pravo kada kaže neke stvari, ali 11 zgoditaka na tri gostovanja nisu zabili suci, možda jedan, ovaj treći u Koprivnici ako ćemo reći da su igrali s igračem manje. Te golove su zabili njihovi protivnici, većinom na njihove pogreške", objasnio je stručni komentator RTL Lige te Once analizom pokazao sve greške koje je napravili uža obrana Hajduka. Pogledajte OVDJE tu analizu.

"Poanta svega je da su pogotke primili zbog svojih grešaka, a ne zbog odluka suca Matoca koji je, usput rečeno, kriminalno odsudio", zaključio je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu analizu suđenje u Koprivnici pogledajte u našem video prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo