ŠTO SE DOGAĐA S IVANOM RAKITIĆEM? /

'Njegova budućnost u Barceloni je pod upitnikom'

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE / AFP

Iako je Vatreni u više navrata poručio da ostaje na Camp Nou, priča oko njegove budućnosti ne prestaju izlaziti u javnost

27.2.2019.
14:45
AFP, LLUIS GENE / AFP
VOYO logo

Budućnosta Ivana Rakitića u Barceloni i dalje je nesigurna, piše ESPN i navodi kako prema onome što su doznali od svojih izvora odluka o izgledu momčadi iduće sezone bit će donesena krajem ožujka. Poznato je da je Rakitić javno rekao da želi ostanak na Camp Nou, ali s raznih strana se sugerira da bi dolazak Frenkieja de Jonga iz Ajaxa moglo prisiliti klub na prodaju veznjaka.

Puno se velikih europskih klubova spominjalo, poput Manchester Uniteda, Intera ili PSG-a. ESPN-ovi izvorni nisu, međutim, niti opovrgnuli niti potvrdili da je Barca otvorena za prodaju Rakitića predstojećeg ljeta. odluka je, pišu, na čekanju dok se momčad Ernesta Valverdea bori na tri fronte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio PSG

Vatreni je imao šansu prijeći u PSG poslije Svjetskog prvenstva. Francuzi su pripremili 90 milijuna eura otkupnine plus ogromno povećanje plaće samom igraču, no, Valverde ga je nagovorio da ostane.

Image
Foto: AFP

Barcelona's coach Ernesto Valverde speaks to spectators before the 52nd Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona FC and Chapecoense at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 7, 2017. Funds raised from the match will "help Chapecoense rebuild institutionally and recover the competitive level it had before the tragedy", Barca said in a statement as the Brazilian side still reeling from a devastating plane crash that killed 19 players and 24 club officials last year. / AFP PHOTO / Josep LAGO

Postao je potom Rakitić ključni veznjak njegove momčadi. Protiv Reala ove srijede po 100. put sjedit će na klupi Barcelone, a u tom razdoblju nitko nije igrao više utakmica od Hrvata (92).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od nagrade

Nakon što je odbio PSG Vatrenin je očekivao da će ga klub nagraditi poboljšanjem ugovora, ali je predsjednik Jose Maria Bertomeu poručio da zbog trenutačne financijske situaciji nisu mu u mogućnosti izaći u susret. U posljednje vrijeme Rakitić je malo popustio što se tiče ugovora, a poslije pobjede nad Sevillom prošlog vikenda izjavio je da ga glasine oko njegove budućnosti zabavljaju.

"Ugovor mi vrijedi još tri godine. Želim ostati ovdje. Polaskan sam što se veliki klubovi zanimaju za mene, ali ne vidim se nigdje osim u Barci. Ujutro se uz kavu dobro nasmijem kad vidim što se piše o mojoj budućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo