KVALIFIKACIJE ZA SP

STIGLO UPOZORENJE ČAČIĆU I VATRENIMA: Izbornik Kosova otkrio gdje vidi priliku protiv Hrvatske

Izbornik Kosova Alebrt Bunjaki osvrnuo se u intervjuu za AFP na predstojeće kvalifikacijske oglede s Hrvatskom i Ukrajinom.

IZBORNIK KOSOVA TUGUJE ZBOG MODRIĆA: ‘Šteta što nećemo vidjeti takvu zvijezdu’

“Bit će to teška utakmica. Znamo koliko je Hrvatska dobra reprezentacija, a tri dana poslije igramo s Ukrajinom. Međutim, u nogometu uvijek bude iznenađenja”, kazao je Bunjaki.

Kosovo je u tek ovog svibnja postalo član Uefe i Fife te je naknadno dobila dozvolu zaigrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U prvoj utakmici s Finskom odigrali su 1:1.

Gdje vidi priliku?

“Započeli smo kvalifikacijski ciklus. Cilj nam je 2020. biti na Euru. Istovremeno pokušat ćemo dati sve od sebe na svakoj utakmici, počevši s Hrvatskom. U toj utakmici dobit ćemo odgovore. Pokušat ćemo ih iznenaditi koliko možemo”, poručio je izbornik Kosova.

Valon Berisha dao je prvi gol za Kosovo u službenoj utakmici. On je pak svjestan koliko će im biti teško jer je reprezentacija praktički nedavno stvorena.

“Imamo puno mladih igrača koji se ne poznaju toliko dobro. Bit će nam potrebno neko vrijeme dok ne sastavimo dobru reprezentaciju. Ostavili smo dobar prvi dojam na utakmici s Finskom, ali nam sada slijede susreti s dvije izrazito dobre reprezentacije. Bit će nam teško ali ih možemo iznenaditi jer će nas možda pomalo olako shvatiti što bi im se moglo obiti o glavu.

 

Povratak na Net.hr