epilog tučnjave / Sramotna kazna za krvave nerede u Sarajevu

Image
Foto: depo.ba

Iako je odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH osudio je huligansko ponašanje navijača, sankcije su gotovo nikakve.

8.10.2011.
16:47
depo.ba
VOYO logo

Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH osudio je huligansko ponašanje navijača te je zabranio dolazak gostujućih navijača na sve susrete u sklopu natjecanja Premijer lige i nogometnog kupa BiH.

Također su zatražio utvrđivanje odgovornosti NK Željezničar zbog izgreda, koji su se dogodili u Sarajevu uoči neodigrane prijateljske utakmice s Hajdukom u četvrtak.

"Osuđuje se huligansko ponašanje navijača u Sarajevu prije neodigrane prijateljske utakmice Željezničar - Hajduk i traži se od Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza BiH da utvrdi disciplinsku odgovornost organizatora utakmice za incidente", navodi se u zaključcima Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza BiH nakon sjednice održane u petak navečer u Zenici uoči susreta reprezentativnih vrsta BiH i Luxembourga.

Odbor je zatražio i informaciju MUP-a Kantona Sarajevo o izgredima zbog kojih nije odigran prijateljski susret. U sukobima navijačkih skupina Hajduka i Željezničara na tribinama i u okolnim naseljima u Sarajevu ozljeđeno je deset osoba od kojih je jedan navijač Hajduka, koji je zadobio teže ozljede, hospitaliziran u Sarajevu.

Odbor za normalizaciju Nogometnog saveza BiH osudio je huliganstvo i na drugim stadionima u BiH te zabranio dolazak gostujućih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo