IGRA NEDOSTOJNA DRUGOG KRUGA / Sramotan poraz Hrvatske

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski košarkaši izgubili su u susretu 4. kola skupine C na Eurobasketu u litvanskom Alytusu od selekcije BiH s 92:80 (43:36), te je plasman u drugi krug prvenstva sada posve upitan.

5.9.2011.
7:08
Pixsell
VOYO logo

Izabranici Josipa Vrankovića odigrali su daleko najslabiju utakmicu na prvenstvu, te doživjeli težak poraz koji bi ih mogao izbaciti iz borbe za plasman među prve tri ekipe iz skupine koje nastavljaju natjecanje.

Hrvatska igra protiv reprezentacije koja je dan ranije izgubila 28 razlike protiv Finske ne ulijeva gotovo nikakvu nadu da se u ponedjeljak dobiju Grci i zadrži nada za nastavak natjecanja u drugom krugu. U "divljoj" utakmici, bez obrane i bez ritma, što je savršeno odgovarali selekciji BiH, hrvatski košarkaši su trice gađali sramotnih 4:24, promašivši čak 15 pokušaja zaredom, 11 u prvom dijelu i još četiri u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već prva četvrtina pokazala je svu nemoć i neraspoloženost Hrvata, primili smo čak 28 koševa, a Mirza Teletović je sam zabio 15. U drugoj četvrtini trica je posve stala, obrana je opet bila propusna, pa je BiH na poluvremenu imala sedam razlike. U prvim minutama drugog dijela Hrvatska radi seriju 7:0 i izjednačuje na 43:43, no to je bilo jedino dobro što su Vrankovićevi izabranici učinili u utakmici koja nam je mogla donijeti drugi krug. Teletoviću (26) se pridružio naturalizirani Amerikanac Domercant (23), koji su nemilice punili naš koš, pa je šest i pol minuta prije kraja bilo sramotnih 15 razlike zaostatka (61:76). Najviše koševa kod naših dali su Ante Tomić (23) i Bogdan Bogdanović (16), Draper je podijelio devet asistencija, ali se bez šuta, i za tricu i za dvicu, utakmica nikako nije mogla dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo