SPREMA LI SE PREOKRET: / Engleska senzacija mogla bi lako ostati bez naslova prvaka

Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Barcelona je sasvim izvjesnu obranu naslova dovela u pitanje porazima u zadnja tri prvenstvena kola te je učinila završnicu španjolskog prvenstva jednom od najuzbudljivijih posljednjih godina.

19.4.2016.
10:58
AFP, LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Tako će Primera, koja je glasila kao najpredvidljivija kada je u pitanju utrka za prvaka biti, zaslugom Barcelone, od najveće pažnje nogometnih zaljubljenika u sljedećih par tjedana.

Pad velikana

No, za razliku od Španjolske, gdje utrku vode klubovi koji su stalno u borbi za naslov, (Real, Atletico, Barcelona), u Engleskoj su ove sezone isplivali neki drugi, manji klubovi. Kiksevi i loša forma stalnih sudionika utrka za trofeje, Chelseaja, Arsenala, klubova iz Manchestera, više nisu priča broj jedan. Njihovu ulogu preuzeli su maleni Leicester i Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potonji su se sinoćnjom uvjerljivom pobjedom nad Stokeom (4:0), približili na pet bodova vodećem Leicesteru te su barem malo vratili neizvjesnost u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak raspored

Do kraja su ostala još četiri kola, a momčad ClaudijaRanierija čekaju itekako teški susreti koji bi ih mogli koštati naslova uz savršen učinak Totenhama. Leicester u sljedećem kolu dočekuje Swansea, zatim igraju na Old Traffordu s Manchester Unitedom. Poslije toga ih čeka susret s uvijek opasnim Evertonom dok u zadnjem kolu gostuju kod Chelseaja.

Važno je i to da bi u većini tih ključnih utakmica mogli igrati bez najboljeg igrača Jamieja Vardyja. On je, naime tijekom remija s West Hamom (2:2) prijetio sucu te je zaradio crveni karton pa je za očekivati da će zbog toga dobiti nekoliko utakmica kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Nhqs

S druge strane momčad MauricijaPochetinha ima puno lakši raspored. Prvo ih čeka utakmica s West Bromwichem, pa s Chelseajem u gostima, a do kraja prvenstva odmjerit će snage doma sa Southamptonom te Newcastleom u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodi li se da obje momčadi završe s istim brojem bodova naslov će osvojiti momčad koja će imati bolju gol razliku gdje je Tottenham dosta bolji (64:25) od Leicestera (59:33).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo