nova sjednica u ponedjeljak / Splitski velikan na koljenima: Hajduk pred izbacivanjem iz HNL-a!

Gradsko vijeće Splita odbilo je u petak jamstvo Hajduku za kredit od 30 milijuna kuna! Ovim potezom gradskih vijećnika klub je doveden pred zid.

12.10.2012.
19:35
VOYO logo

U ponedjeljak u devet sati održat će se nova sjednica splitskoga Gradskog vijeća na kojoj će ponovno biti samo jedna točka - Hajduk, koji će toga dana dobiti jamstvo grada za potreban kredit, rekao je za Hinu splitski dogradonačelnik Jure Šundov.

"Ovom prilikom pozivam SDP i HNS da se uzdignu iznad politike i da zajedno glasuju za jamstva Hajduku", kratko je poručio splitskoj oporbi dogradonačelnik Šundov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sazivanju sjednice u ponedjeljak odlučeno je pošto je nekoliko stotina navijača Hajduka, unatoč nevremenu i kiši, stiglo pred zgradu gradske uprave, gdje su prosvjedovali zato što su na sjednici Gradskog vijeća odbijena jamstva za otplatu zajma od 30 milijuna kuna za taj klub.

Dvojica pripadnika Torcide oko 15,30 sati ušli su na pregovore s dogradonačelnicom Anđelkom Visković, koja im je obećala novu sjednicu Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcidaši okupljeni ispred Banovine razišli su se kad su čuli da će se sjednica održati u ponedjeljak, a najavili su da će se tada ponovno okupiti.

Dogradonačelnik Šundov optužio je nakon današnje sjednice Gradskog vijeća splitski SDP i HNS da su krivi što nije prihvaćen zaključak po kojem bi grad dao jamstva Hajduku. "Nisu prihvatili HGS-ov prijedlog da se o tom zajmu postigne konsenzus", rekao je Šundov. Objasnio je kako su HGS-ovi vijećnici bili suzdržani "po stranačkoj disciplini" kad su vidjeli da su SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici protiv. "Da su HGS-ovi vijećnici glasovali za, bila bi ostvarena potrebna većina za usvajanje zaključka, ali onda bi iduće godine, kada bi mogli nastupiti problemi s vraćanjem kredita, mi bili glupa većina, a mi to ne želimo, nego želim da teret rješavanja financijskih poteškoća zajednički preuzmu i vladajući HGS i oporbene stranke", kazao je Šundov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez spomenutog kredita splitski velikan nalazi se na korak od stečaja koji bi klub gurnuo u provaliju. Ukoliko se nešto ne promijeni, Hajduk bi prestao postojati, što bi ujedno značilo i izbacivanje iz svih natjecanja uključujući i HNL.

Na sjedinici su protiv prijedloga bila petorica vijećnika, sedmorica su glasovala za, dok je sedam njih bilo suzdržano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo