DAN NAKON MAROKA / Zlatko Dalić odgovorio kanadskom izborniku na izjavu 'sj***t ćemo Hrvate: 'Ne znam koliko je to lijepo, ali....'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Press konferenciju Zlatka Dalića mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

24.11.2022.
8:04
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon remija (0:0) s reprezentacijom Maroka u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je na redovnoj press konferenciji i odgovarao na pitanja novinara.

Image
PRVA ANALIZA /

Stručnjak u studiju Net.hr-a sasuo paljbu po igraču bez kojeg Dalić ne može zamisliti početnih 11: 'On više nije klinac, mora više'

Image
PRVA ANALIZA /

Stručnjak u studiju Net.hr-a sasuo paljbu po igraču bez kojeg Dalić ne može zamisliti početnih 11: 'On više nije klinac, mora više'

"Imali smo kontrolu i posjed, ali nismo puno napravili s time. Maroko nas je dobro zatvarao i imali smo problem s dodavanjima. Bili su brzi, agresivni, odgovorni i dobro pripremljeni. Igrali smo kao i inače, samo nismo bili dovoljno konkretni. Nismo dovoljno ulazili u prazan prostor, strahovali smo od pogreške i kontre, ali to mogu i shvatiti s obzirom na tešku utakmicu igranu u teškim vremenskim okolnostima", rekao je Dalić na početku pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo najzadovoljniji, trebali smo napraviti više, no, to je prva utakmica i možemo biti djelomično zadovoljni. Vidjeli smo da je Maroko dobar, dali su sve od sebe, imali su odličnu podršku i čestitam im na tome. Hrabro su odigrali i u skupini je još sve otvoreno. Bit će borba do zadnje utakmice."

Daliću je nakon toga postavljeno pitanje da prokomentira izjave izbornika Kanade, našeg sljedećeg protivnika, Johna Herdmana, koji je nakon poraza od Belgije rekao da će u sljedećem kolu 'sj***ti Hrvate'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaktko od nas izbornika ima svoj način komunikacije. Gospodin se tako izrazio, koliko je to lijepo i fino - ne znam, ali to je njegovo pravo. Na to se nećemo osvrtati, mi moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad", rekao je Dalić.

'Nije problem u jednom igraču'

U nastavku presice Daliću je postavljeno pitanje o slabijem protoku lopte i ulozi Matea Kovačića jer je upravo on nedostajao u tom segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komentirao sam ono što je nama nedostajalo, ali ponavljam - Maroko je zaista jako dobro stajao, živi su, brzi su i bilo je malo straha kod nas od brze tranzicije. Imate primjer Argentine i Njemačke, bez dobre koncentracije izgubiš utakmicu. Nije problem u jednom igraču, zakazala je cijela ekipa, nedostajao je gol da se oni otvore pa bismo mi dobili malo više slobodnog terena. Marokanci su davali sve od sebe, zaslužuju pohvale za dobru igru u obrani, ali mi smo trebali biti bolji."

'Nismo kalkulirali'

Nakon toga je Dalić odgovorio na pitanje o mogućim promjenama u početnoj momčadi za sljedeću utakmicu, u nedjelju protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo što će biti sa zdravljem igrača, Vlašić je napravio pregled koji nije pokazao ništa opasno, procijenit ćemo situaciju. Što se tiče promjena, nemam nekih velikih razmišljanja o tome. Analizirat ćemo danas Kanadu pa procijeniti."

"Nama je protiv Maroka bio cilj pobijediti. Ideja je bila dobiti prevagu u sredini terena. Da pokušamo doći iza leđa Hakimiju, ali to nismo uspjeli, to nismo dobro radili. Nedostajao nam je taj ofenzivniji dio da budemo bolji. Pokušavali smo i s Majerom. Ali mi nismo išli na bod. No, rekao sam ranije, i Njemačka i Argentina su išle na sve, pa su dobile ništa. Ali nikako nismo kalkulirali i išli na bod", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo