VATRENI U FOKUSU / The Athletic: 'Hrvatska može daleko na SP-u'; FIFA se naklonila Luki; 'Zlatna lopta mu nije bila cilj nego utjeha, htio je hrvatsko zlato'

Image
Foto: Profimedia

The Athletic i FIFA predstavljaju Hrvatsku i pišu o Luki Modriću kao središnjoj figuri

10.11.2022.
14:46
Profimedia
VOYO logo

Još je deset dana do početka SP-a u nogometu koji će se od 20. studenog do 18. prosinca održati u Kataru. Izbornici koji vode reprezentacije na Mundijalu objavljuju popise igrača, onaj konačni s 26 imena.

Image
DA SE SMRZNEŠ /

Hansi Flick objavio konačan popis za Katar: Njemačka ledi krv u žilama, oni su 'stroj', 'mašina' koja melje

Image
DA SE SMRZNEŠ /

Hansi Flick objavio konačan popis za Katar: Njemačka ledi krv u žilama, oni su 'stroj', 'mašina' koja melje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Athletic je analizirao hrvatski popis kojeg je Zlatko Dalić predstavio jučer u Zagrebu u pivani.

"Veznjak Real Madrida Luka Modrić vjerojatno će predstavljati Hrvatsku na svom posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bio je vođa njihova povijesnog uspjeha u Rusiji, gdje su u prvom finalu Svjetskog prvenstva izgubili od Francuske 4:2", podsjeća Athletic, koji je analizirao i grupu F za koju kaže kako je teška i puna zanimljivih ekipa, a prednjače ofenzivna Belgija i Hrvatska koju je izrazito teško dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje razlozi da Hrvatska ode daleko u Kataru. Pobijedila je u četiri uzastopne utakmice u skupini Lige nacija i završila ispred Danske, Francuske i Austrije. Najveća odgovornost i teret igre momčadi vjerojatno će ponovo pasti na Modrićeva ramena jer u obrani i napadu nemaju kvalitetu kao u veznom redu."

Službena FIFA prisjetila se na svom web izdanju u rubrici 100 najvećih trenutaka SP-a ikad Luke Modrića, Hrvatske i jurišanje maestra prema srebru i Zlatnoj lopti 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to bio trofej na koji je ciljao. Ali osvajanje Zlatne lopte kao najbolji igrač FIFA 2018 Svjetskog prvenstva barem je donekle utješilo Luku Modrića koji je radije htio zlato sa Hrvatskom nego bilo što. Vezni igrač sjajne hrvatske nogometne reprezentacije bio je u središtu hrvatskog niza sve do finala u Rusiji, pogodivši jedanaesterac protiv Nigerije, a zatim postigavši ​​nevjerojatan gol iz daljine protiv Argentine kada je momčad Zlatka Dalića bila na vrhu svoje skupine s tri uzastopne pobjede. Modrić je zabio s mjesta u pobjedama nakon jedanaesteraca prvo nad Danskom, a zatim i protiv domaćina u nokaut fazi i vukao konce na sredini dok je Hrvatska izbacila Englesku za plasman u finale", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo