NJEMAČKA - ŠPANJOLSKA 1:1 / 'Elf' osvojio prvi bod na Mundijalu, Španjolci preuzeli vrh grupe s kojom se križaju Vatreni

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Njemačka -Španjolska mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

27.11.2022.
19:59
Profimedia
VOYO logo

Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1-1 (0-0).

Image
VELIČANSTVENO /

Atomska Hrvatska potopila bahate Kanađane nakon preokreta, te uzela prva i jako bitna 3 boda na SP-u

Image
VELIČANSTVENO /

Atomska Hrvatska potopila bahate Kanađane nakon preokreta, te uzela prva i jako bitna 3 boda na SP-u

Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1-1 postavio Niclas Fuellkrug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Ruediger te je glavom pogodio za 1-0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna „furija“ nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1-0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci se spasili

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Fuellkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unai Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

Sane i Fuellkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Fuellkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1-1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

Svjetsko nogometno prvenstvo, 2. kolo

Njemačka - Španjolska 1:1

90' + 6' Gotova je utakmica, Španjolska i Njemačka su odigrali 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' GOOOL Njemačka je izjednačila. bila je to brza akcija, nijemci su izigrali španjolsku oibranu, a na kraju lopta dolazi do Fukllkruga koji silovitim udarcem sa šest metara probja Simona.

74' Ogromna šansa za nijemce, supertalentirani Musiala je izbio sam pred Simona i snažno pucao, no španjolski golman blokira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Njemački izbornik Flick radi trostruku promjenu i sa svježim igračima u završnici pokušava izbijeći poraz. Izašli su Gundogan, Muller i Kehre, a ušli Sane, Klostermann i Fullkrug.

65' Nova velika šansa za Španjolsku. Olmo je odlično proigrao Asensija, a njegov udarac s ruba šesnaesterca odlazi iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' GOOOL Španjolska vodi! Strijelac je Morata koji je u igru ušao u 55. minuti. Zabio je iz blizine nakon sjajnog ubacivanja Albe.

56' Prva velika šansa u nastavku. Španjolci su se poigravali, simon je loše ispucao i loptu uzima Gundogan koji upošljava Kimmicha, a on puca, no španjolski golman brani i iskupljuje se za svoju grešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Miran početak drugog poluvremena, nije bilo većih zanimljivosti.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 2' Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45' Rudiger puca atraktivno, iz voleja iz teškog kuta. Neuer blokira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Nijemci su zatresli mrežu, poentirao je Rudiger, no ništa od vodstva. Pogodak je poništen zbog zaleđa.

33' Opet je bilo vatreno pred njemačkim golom. Torres je nakon kombinacije s Olmom uputio udarac, no nije zbabio, a i signalizirano je zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

27' Nakon lošeg Neuerovog ispucavanja lopta dolazi do Olma, a on ju je brzo proslijedio to Torresa koji ppuca, no njegov udarac je blokiran.

22' Dobar pokušaj Španjolaca. Alba je prošao s boka u sredinu i pucao, ali pogađa vanjsku stranu mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Prilika na drugoj strani. Gnabry je dobio loptu u prostor, pa pucao, a njegov udarac brani španjolski golman. Da je i pogodio, ne bi vrijedilo jer je signalizirano zaleđe.

7' Kakva šansa za Španjolce, Olmo je odapeo s ruba šesnaesterca, a njegov snažan udarac Neuer je dirao i lopta je odsjela na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica

_____________________________________________

Drugo kolo u skupini E Svjetskog prvenstva u Kataru donosi dvoboj dvije nogometne velesile, Njemačke i Španjolske.

Momčadi u ovaj dvoboj ulaze u priličmno različitom raspoloženju. Nijemci su u prvom kolu senzacionalno izgubili od Japana (1:2), a Španjolci su razbili Kostariku s čak 7:0.

Uoči ove utakimice u skupini E, s kojom se u knock-out fazi križa grupa u kojoj su Vatreni, vode Španjolci s tri boda, isto koliiko imaju drugi Japan i treća Kostarika, a četvrta je Njemačka bez bodova.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo