IDEMO PO POBJEDU / Izbornik oduševljen igrom Vatrenih nakon spektakularne pobjede: 'Ovo što smo napravili mogu samo velike momčadi'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zlatko Dalić je izašao pred novinare nakon velike pobjede nad Kanadom

27.11.2022.
19:56
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon razočaravajuće predstave protiv Maroka odigrala sjajnu utakmicu protiv Kanade. Vatreni su se sastali s Kanadom u sklopu drugog kola skupine F te su na kraju slavili 4:1.

Image
HVALA, GOSPODINE HERDMAN! /

Prije utakmice je govorio da će 'sj**at Hrvatsku', a pogledajte što je izjavio nakon debakla protiv Vatrenih

Image
HVALA, GOSPODINE HERDMAN! /

Prije utakmice je govorio da će 'sj**at Hrvatsku', a pogledajte što je izjavio nakon debakla protiv Vatrenih

Susret je počeo katastrofalno za naše Vatrene. Nakon briljantne akcije Alphonso Davies je nadskočio Juranovića i pogodio za 1:0 već nakon 68 sekundi utakmice. Ubrzo je sjajno raspoloženi Andrej Kramarić zabio gol koji mu je poništen zbog zaleđa, da bi u 36. krasno zabio lijevom nogom nakon proigravanja Perišića. U 44. minuti je Marko Livaja prekrasno pogodio s vrha šesnaesterca za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak za 3:1 postigao je Kramarić svojim drugim pogotkom, ponovno lijevom nogom i ponovno nakon razigravanja Perišića. Krasno je izbacio svog protivnika i pogodio neobranjivo za 3:1. Konačnih 4:1 je postavio Lovro Majer, nakon što je Petković proigrao Oršića, a ovaj nesebično produžio za Majera koji nije imao težak zadatak.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik najavljuje: 'Idemo po pobjedu u zadnjem kolu'

Nakon susreta, pred televizijske kamere je izašao izbornik Zlatko Dalić, koji nije krio oduševljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bi prvo čestitao dečkima na sjajnoj utakmici. Gubili smo od prve minute, napalili su se još više, a inače su trkački moćni. Preokrenuti u takvoj situaciji mogu samo velike ekipe, koje vjeruju u sebe i koje mogu puno", počeo je pa nastavio o Belgiji, ali i Maroku.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Rekao sam ja da je Maroko dobra ekipa pa su me ismijavali. Hrvatska je pokazala kvalitetu, to je prvi korak, idemo dalje. Nećemo se uzdići, bit ćemo smireni, tražimo prolaz dalje u posljednjem kolu. Pratili smo Maroko, znali smo što možemo. Sjajna su ekipa. Zadnje kolo će odlučivati, nismo ništa riješili. Moramo na pobjedu protiv Belgije, njima je to posljednja šansa kao i nama. Tu smo, imamo gol prednosti više, ali ne smijemo to tako gledati. Moramo ići na pobjedu i prolazak dalje. Nema sreće, ni euforije ni tragedije, idemo korak po korak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je presretan¸reakcijom nogometaša nakon ranog pogotka Kanade:

"Bitno je vratiti se u utakmicu. Teško je protiv njihove energije, oni su bili opasni nakon prvog gola. Borili smo se na početku. Odigrali smo kako smo planirali, Perišić je bio široko… Naša vezna linija je jedna od najboljih na svijetu, uvijek to ponavljam. Ja sam rekao, imamo četiri sjajna napadača koji uvijek mogu odgovoriti. Oni će uvijek dati najbolje. Marko je odigrao sjajno, namjestio je jednu šansu i zabio gol, ali se potrošio. Onda je ušao Petković da smiri situaciju, primiri loptu. A Krama… Uvijek riješi, uvijek da, on je u svojoj glavi raščistio situaciju s tim gdje igra. Svejedno mu je i uvijek će dati sve od sebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo