PROCIJENITE SAMI / I dalje se ne spušta prašina oko drugog gola Japana koji im je omogućio osminu protiv Hrvatske. Jesu li Španjolci ovdje oštećeni?

Image
Foto: Profimedia

Najveću kontroverzu na ovoj utakmici je drugi gol Japana, koji je morao provjeravati i VAR

2.12.2022.
11:27
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Japana svladali su Španjolsku 2:1 u susretu trećeg kola skupine E svjetskog prvenstva čime su se te dvije reprezentacije plasirale u osminu finala.

Japan je osvojio prvo mjesto u skupini te će u osmini finala igrati protiv Hrvatske. Ta se utakmica igra u ponedjeljak od 16 sati. Španjolska je, pak, na kraju druga i u osmini finala suparnik joj je Maroko. Španjolska je osvojila četiri boda kao i Njemačka, no Španjolci su prošli dalje zbog bolje razlike pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKVA LUDNICA U SKUPINI E /

Senzacija! Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva igra protiv Japana!

Image
KAKVA LUDNICA U SKUPINI E /

Senzacija! Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva igra protiv Japana!

Španjolska je nakon bolje igre u prvom dijelu povela već u 11. minuti golom Alvare Morate. No, početkom drugog dijela Japanci su sve okrenuli te su pobijedili golovima Doana u 48. i Tanake u 51. minuti.

Velika kontroverza oko gola Japanaca

Najveću kontroverzu na ovoj utakmici je drugi gol Japana, koji je morao provjeravati i VAR. Činilo se da je lopta u toj akciji izašla izvan okvira igrališta, ali je glavni sudac ipak odlučio kako se lopta nalazila unutar okvira igrališta i gol je priznat. Najbolji pogled na tu situaciji je na ovoj fotografiji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku Japan je preuzeo vodstvo skupine, Španjolska pala na drugo mjesto, a Njemačka završila treća i eliminirana je sa SP-a (doslovno za milimetar), bez obzira na svoju pobjedu 2:4 protiv Kostarike. Da se ovaj gol Japana nije priznao, situacija bi bila u potpunosti drugačije jer bi onda Španjolska bila prva, a Japan drugi, dok bi Hrvatska u osmini finala išla na Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što vi mislite?

Naravno, ovaj pogodak je pokrenuo razne rasprave na društvenim mrežama i mnogi su se krenuli zezati s Fifinim čudnim odlukama, kao i s onom jučerašnjom na utakmici Hrvatske gdje je zbog Lovrenova ramena označeno zaleđe i gdje je maknut označen penal za Hrvatsku.

Sve su ovo kalkulacije i 'što bi bilo kada bi bilo' situacije, ali vas mi stoga pitamo - tko bi vam bio draži protivnik u osmini finala, Japan ili Španjolska?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo