TEŠKO DA ĆE MIJENJATI / Dalić tijekom dana objavljuje konačan popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Evo tko bi se na njemu trebao naći

Image

Dalić mora otpisati osmoricu igrača sa šireg popisa i odabrati konačnu ekipu koja će igrati u skupini s Marokom, Kanadom i Belgijom

9.11.2022.
9:03
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u srijedu oko 11 sati objavljuje konačni popis nogometaša koji će putovati u Katar na Svjetsko prvenstvo. Jedini problem koji je Dalić imao oko popisa bila je nagla i teška ozljeda pričuvna vratara Lovre Kalinića kojeg će mijenjati Ivo Grbić.

Što se popisa tiče, Dalić može voditi 26 nogometaša sa sobom u Katar, a kako je ranije rekao nema nekih dilema. Dalić mora otpisati osmoricu igrača sa šireg popisa i odabrati konačnu ekipu koja će igrati u skupini s Marokom, Kanadom i Belgijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, sve se više ili manje zna. Moj stožer i ja jako puno u zadnje vrijeme analiziramo i sigurno ćemo donijeti najbolju odluku za hrvatsku reprezentaciju. Nadam se samo da neće biti ozljeda, a na nama je da odaberemo najbolje. Analiziramo sve, neće tu biti nikakve greške, nadam se da će na Svjetsko prvenstvo ići najbolji", kazao je to Dalić prije objave proširena popisa.

Svrha proširena popisa bila je samo naznaka nekim igračima da će izbornik na njih računati u dogledno doba, ali on već vjerojatno zna početnih 11, kao i preostale igrače koje će uvrstiti među 26 odabranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ima nekoliko potencijalnih dilema

Sreća za Dalića je ta što, osim Lovre Kalinića, nitko nije ozlijeđen. Domagoj Vida lakše se ozlijedio na dan kada je Dalić objavio širi popis, ali oporavit će se do početka Mundijala. Zapravo najupitnije ime za odlazak u katar jest ono Duje Ćaleta-Cara. Ćaleta-Car ove sezone baš i ne igra baš bog zna kako u Southamptonu i u lošoj je formi, a konkurencija u zadnjoj liniji je golema.

Još se Dalić eventualno može dvoumiti oko toga treba li zvati Kristijana Jakića ili Josipa Mišića, ali nekako je za očekivati da će zvati Jakića jer je ipak sudjelovao u kvalifikacijama i već je neko vrijeme tu s ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se napadača tiče tu imamo zanimljivu situaciju u kojoj bi Dalić mogao prije zvati Antu Budimira koji ima očajnu napadačku statistiku ove sezone, a izvisiti bi mogao Antonio Mirko Čolak koji pak trpa nemilice u dresu Glasgow Rangersa.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Mogući popis od 26 igrača za SP u Kataru:

Vratari: Livaković, Ivušić, Grbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Stanišić, Gvardiol, Juranović, Šutalo, Erlić, Lovren, Vida/Ćaleta-Car, Sosa, Barišić.

Vezni: Modrić, Kovačić, Brozović, Jakić, Majer, Sučić, Pašalić, Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Perišić, Oršić, Kramarić, Budimir, Petković, Livaja.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo