HRVATSKA IMA TEŽAK ZADATAK / Ivan Klasnić nam je otvorio oči uoči bitke nad bitkama: 'To je najveća slabost Brazila i mi to moramo iskoristiti'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uoči utakmice nazvali smo bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića koji je najavio susret protiv Brazila

9.12.2022.
6:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Došao je dan koji smo čekali. Hrvatska igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Brazila. Naravno da je Selecao veliki favorit u ovom susretu, to pokazuju i kladionice i svi ostali mediji. U prilog tome ide i činjenica da su Vatreni s Brazilom igrali četiri puta i pritom upisali jedan remi i tri poraza. Naravno da Hrvatska danas ima težak zadatak, a svjesni su toga i sami reprezentativci.

Uoči utakmice nazvali smo bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića koji vjeruje u Hrvatsku, a otkrio nam je koja je najveća slabost Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća slabost Brazila je što svi očekuju da će oni dobiti i mi to moramo iskoristiti. Iskreno, ja ne smatram da oni neće dobiti. Mislim da ćemo igrati neriješeno 90 minuta i onda što Bog da. I onda opet penali... Ali nam ne treba opet drama kao protiv Japana. Srce kada udara ne treba toliko", govori nam Klasnić.

Image
JOŠ MALO DO SPEKTAKLA /

Dalić uoči četvrtfinala: 'Utakmica s Brazilom je u rangu finala s Francuskom'; Modrić govorio o umirovljenju

Image
JOŠ MALO DO SPEKTAKLA /

Dalić uoči četvrtfinala: 'Utakmica s Brazilom je u rangu finala s Francuskom'; Modrić govorio o umirovljenju

'Našli smo pravog golmana, sada moramo naći pravu špicu'

Dosta se govori i o vrhu napada, bi li tamo trebao startati Marko Livaja, Bruno Petković ili možda Ante Budimir. Klasnić nam kaže kako vjeruje u sve naše napadače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da izbornik ima dvojicu igrača u stožeru koji su bili špice - Olić i Mandžukić, stoga oboje znaju kakva špica treba biti protiv Brazila. Uvijek se pisalo da trebamo pronaći pravog golmana i pravu špicu. Našli smo pravog golmana i sada moramo pronaći pravu špicu, i to je to."

'Možda će ova godina biti naša'

Što se sastava tiče, on smatra da je izbornikov 'recept' do sada bio učinkovit i kako ništa ne bi trebao mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je izbornik do sada napravio je korektno napravio. I oni koji su ušli i nisu ušli i nitko se ne bi trebao ljutiti nego svi trebaju biti jedna ekipa i skupa osvojiti to što žele. Iako je Brazil favorit, trebamo biti hrabri, skupa igrati, a na kraju, kako sam rekao - Bog će nama dati po što smo došli i možda će ova godina biti naša godina", zaključuje Klasnić.

Brazil je posljednji, od svojih pet naslova svjetskog prvaka, osvojio 2002. godine, no na iduća četiri SP-a Selecao su zaustavljali Europljani. Može li i Hrvatska? Pobjede li danas Vatreni, oni će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Nizozemska - Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo