KRIV JE

ŠOK ZA LEGENDU BARCELONE: Član španjolske kraljevske obitelji osuđen na višegodišnji zatvor

Pravosudna trakavica je gotova, a španjolski princ Inaki Urdangarin mora u zatvor. Bivši rukometaš iz zlatnih vremena Barcelone i suprug infante Cristine, kćeri bivšeg kralja Juana Carlosa, osuđen je na šest godina i tri mjeseca zatvora te mora platiti 512.000 eura zbog pronevjere “teške” oko šest milijuna.

Gotovo šest godina na sudu se razvlačio slučaj Noos, a Urdangarin je kroz optužen za pronevjeru javnog novca kroz svoju neprofitnu fondaciju. Na teret mu se stavljala i politička korupcija, jer je svoju titulu vojvode od Palma de Mallorce, koju mu je kralj Felipe VI, inače njegov šogor, oduzeo prije dvije godine.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza oslobođena krivnje, njezin muž, bivši španjolski rukometaš, mora u zatvor

Sudilo se i njegovoj supruzi, ali infanta Cristina ne mora u zatvor, neće postati prva članica kraljevske obitelji koja bi bila osramoćena na taj način. Morat će platiti kaznu od   265.088 eura.

Inaki je bio član rukomente sekcije Barcelone koja je ’90-ih harala europskim parketima i čak šest puta bila prvak u tom deseljeću. Kao član španjolske reprezentacije, ima dvije olimpijske bronce, iz Atlante 1996. i Sydneya 2000.

Povratak na Net.hr