SUZE ZA VELIKANA / Smrt legendarnog trenera potresla svijet

Image
Foto: AP

Proslavljeni boksački trener Angelo Dundee, koji je bio u kutu uz Muhammada Alija u svim njegovim najvećim borbama, preminuo je u srijedu u Tampi u dobi od 90 godina, objavila je njegova obitelj.

2.2.2012.
11:38
AP
VOYO logo

"Angelo je preminuo okružen obitelji i prijateljima. Bio je vrlo sretan što je mogao biti prisutan na nedavnoj proslavi Alijevog 70. rođendana. Imao je mnogo toga za obaviti, ali proživio je lijep život", objavila je Dundeejeva obitelj.

Dundee je bio poznat po svojoj sposobnosti za motiviranjem i ispoljavanjem najboljih kvaliteta iz svojih boksača.

U svojoj karijeri Dundee je ukupno vodio čak 15 svjetskih prvaka među kojima su, osim Alija, bili i Sugar Ray Leonard te George Foreman.

"Dundee je spasio Raya Leonarda protiv Thomasa Hearnsa 1981. i Alija protiv Joea Fraziera u Manili. Za motiviranje boksača potrebna je posebna vještina, a u više od 45 godina koliko radim u boksu nisam vidio boljeg sekundanta u kutu od Dundeeja", kazao je jedan od najvažnijih boksačkih promotora Bob Arum koji je surađivao s Dundeejem nebrojeno puta.

Dundee, koji je radio u boksu u razdoblju koje je pokrivalo šest desetljeća, uvršten je u boksačku "Kuću slavnih" 1994. godine.

"Ali je bio nevjerojatna osoba, simbol čitave ere u američkoj kulturi, te je idoliziran diljem svijeta. A kroz sve to vrijeme imao je Dundeeja uz sebe i zbog toga će Dundee ostati zauvijek zapamćen", dodao je Arum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo