JOŠ JEDNA POGREŠKA GOLMANA / Slovenija na čelu skupine C!

Image

Slovenija je pobijedila Alžir 1:0 nakon katastrofalne pogreške alžirskog vratara te sa tri osvojena boda zasjela na vrh skupine.

13.6.2010.
14:00
VOYO logo

Nakon odigranog prvog kola, lideri u skupini C je - Slovenija.

Zmajčeki su pobijedili Alžir 1:0 i zasjeli na vrh skupine, ostavivši iza sebe i Engleze i Amerikance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između Slovenije i Alžira bila je dosada i nezanimljiva poput one između Urugvaja i Francuske. Prvo poluvrijeme bilo je uvjerljivo najdosadnije u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva.

Ništa zanimljivo nije se događalo do  72. minute. Tada je alžirski napadač Ghezzal dobio drugi žuti karton zbog nepotrebnog i glupog igranja rukom, te je Alžir ostao s deset igrača. Ghezzal je ušao u igru u 58. minuti i uspio je u 14 minuta skupiti dva žuta kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Alžir je na utakmici imao još jednog većeg tragičara - vratara Faouzia Chaouchia. U 79. minuti kapetan Slovenaca Koren je uputio mlak udarac prema vratima, a alžirski vratar se tragikomično bacio i praktički sam ugurao loptu u mrežu.

Za Alžirce je ovaj poraz vjerojatno i koban jer sljedeću utakmicu igraju s Englezima, dok Slovenci puni samopouzdanja dočekuju Amerikance u utakmici koja bi mogla odlučiti tko će u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prva pobjeda Slovenija na Svjetskim prvenstvima , aosim te činjenice, ova će utakmica ući u povijest i kao prva koja nije odigrana na poptuno travnatom terenu s obzirom da je travnjak stadiona Peter Mokaba djelomično napravljen od sintetičkog materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo