DRUGO LICE ŽELJKA MAVROVIĆA / Slavni Irokez Exkluziv Tabloidu otkrio baš sve!

Slavni irokez Željko Mavrović i dalje se budi ranom zorom i odlazi u ring! Naša Sanja Kuzmanović s njim je odmjerila snage u rukavicama i bez njih, i doznala kako bi ponovno stao u ring s Lennoxom Lewisom, ali i da je šaka sa Srednjaka pravi džentlmen!

22.10.2013.
18:20
VOYO logo

U trenutku dok većina vas pije svoju prvu jutarnju kavu, ova ekipa iza sebe ima već odrađen trening. Redu, radu i disciplini naučio ih je glavom i bradom jedan od velikana hrvatskog boksa - ŽeljkoMavrović.

Tko je od velikih boraca s kojima ste ušli u ring na vas ostavio najveći dojam?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo ovaj ritam ranojutarnjih treninga, dizanje u 4 i trening u 5 je nešto što je bilo specifično za MatuParlova", kaže nam Šaka sa Srednjaka.

Iako je trostruki prvak Europe nedavno objavio da se zbog ozljeda povlači iz svijeta profesionalnog boksa, ipak bi volio još jednom stati u ring. Pogađate li s kim?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O pa to je, naravno, uvijek taj meč sa Lennoxom vratit natrag, revanš je sigurno u meni najveća želja", otkriva Mavrović.

Šaka sa Srednjaka, kako su ga mnogi zvali, ostvario je zavidnu karijeru, no ipak, nije zaboravio tko je i odakle dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dijete jedne seljačke obitelji koja je došla u Zagreb i koja je  prije svega bila radišna i uporna, pa sam nekako stekao tu karakteristiku. Profesionalni boks me odvojio od ekipe s kojom sam odrastao, vidim ih ponekad, drago mi ih je vidjeti i popiti čaj s nekim od njih, vidjeti gdje su, šta rade", kaže bivši boksač.

Njegov najveći uspjeh su, naravno, njegova djeca, a u odgoju ima tek jedan imperativ - važno je, kaže, osluškivati potrebe djeteta. Smisla je za Mavrovića svojedobno imao privatni biznis - bavio se zdravom hranom, a onda odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj posao je bio sjajan sve do početka krize 2008. i onda se polako počeo gasiti i relativno brzo ugasio", objašnjava.

Okušali ste se i u politici, jeste li se razočarali u političkoj sferi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joj. Sve sam ti rekao s ovom svojom prvom reakcijom. Ja nikako nisam htio biti dio stvarne politike. S puno entuzijazma sam krenuo u to i onda sam se počeo ljutiti što ljudi to neće".

Koji je vaš komentar na današnju aktualnu političku scenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih više vidjeti ljude koji su u politici sa jednom vizijom boljeg svijeta".

Veliki Irokez i za ovaj je sparing ritualno, baš kao prije velikih i važnih mečeva, navukao prvo desnu, a zatim lijevu rukavicu. Iako mu sreća ovaj put doista nije bila potrebna, pokazao je da je, uz to što je vrstan sportaš, i savršen džentlmen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo