NESHVATLJIVA ODLUKA

VELIKA SRAMOTA HRVATSKOG SPORTA: Antu Kostelića ponizili kao nikad prije; ovo je naša surova stvarnost

Ante Kostelić Gips više nije vrhunski trener prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora

Ante Kostelić Gips, proslavljeni hrvatski skijaški trener, čovjek koji je svojom vizijom, znanjem, strogoćom, upornošću i predanošću Hrvatskoj i skijaškom svijetu podario Janicu i Ivicu, više nije vrhunski trener prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. Sportske novosti tim povodom pokrenule su inicijativu kojom žele “osigurati adekvatan status i mirovine našim najistaknutijim sportskim trenerima koji su svoju trenersku izvrsnost višestruko potvrdili na najvišoj svjetskoj razini.”

NOVI DETALJI INCIDENTA NA BRAČU KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: ‘Janica mi je rekla da su je navijači Hajduka i gurali…’

Više nije u kategoriji vrhunskih hrvatskih trenera

Tako Gips, bez obzira na 10 olimpijskih medalja (četiri zlata), osam svjetskih medalja (šest zlata) i četiri velika Globusa (tri ženska, jedan muški) i 56 pobjeda u Svjetskom skijaškom kupu koje je trenerski potpisao, više nije u kategoriji vrhunskih hrvatskih trenera.

AFPFoto: AFP

Razlog odluke HOO-a

Razlog takvoj odluci HOO-a je što njegovi skijaški učenici, Elias i Samuel Kolega, još nemaju ni medalja, ni pobjeda u Svjetskom kupu, ni Globusa, pa je i Kostelić kod nove kategorizacije trenera u HOO-u nakon završetka olimpijskog ciklusa svrstavan među one trenere koji sve ono što je on nekoliko puta osvojio oni nisu nikad. Usput, da bi se mogao financirati projekt braće Kolega i njegov posao, jer u tom trenutku nije bilo dovoljno novca u njihovu matičnom savezu, Ante Kostelić je podigao kredit?!

Svi uspjesi preko noći zaboravljeni

Anti Kosteliću figurativno su razbijeni svi osvojeni Globusi i bačene u smeće sve osvojene medalje. Iako, kad je Ivica otišao u skijašku mirovinu Ante nije u trenersku, nastavio je i dalje raditi svoj posao…

Ante KostelićFoto: Goran Jakus/PIXSELL

“Sve to, a najviše dokaz na koji način Hrvatska tretira izvrsnost. Jer o njoj je riječ. Logično je da nisu svi treneri u istom statusu, ali nelogično je da se svih ovih godina nismo potrudili pronaći način kako ljudima koji su se izdigli ne iznad prosjeka, nego na razinu koja je i u svjetskim okvirima dostižna samo iznimnima, dati status koji su zaslužili”, zaključak je poznate novinarke i urednice deska u Sportskim novostima.

Povratak na Net.hr