'Ivica je krivac! Pogodili su ga grudom i pljuvali!'

'Na Sljemenu je odluka o Hirscheru donesena glasovanjem tri naprema dva, a Adelboden se nije ni kontrolirao. Oni koji su pazili na vrata nisu inzistirali na provjeri, to je samo naš interes.

8.2.2012.
13:50
VOYO logo

Iako se Ivica javno ispričao Marcelu Hirscheru kojeg je optužio da je ove sezone u čak dva navrata 'haklajući' vrata neregularno došao do slalomskih pobjeda, Ante Kostelić se još nije smirio.

"Na Sljemenu je odluka o Hirscheru donesena glasovanjem tri naprema dva, a Adelboden se nije ni kontrolirao. Oni koji su pazili na vrata nisu inzistirali na provjeri, to je samo naš interes. Afera je i dalje aktualna, osjećamo pritisak. U Schladmingu su ga pogodili grudom i pljuvali, a Ivici još nismo ni rekli što se sve događalo. Ne razumijem kako je Ivica od žrtve postao krivac, a mi se moramo vratiti u Schladming."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sezona se nastavlja, na rasporedu je ruski Soči, Gips je zabrinut jer Ivica ipak nema prednost kao prošle sezone u ovo vrijeme.

"Ivica je u dobroj formi, ali problemi s brzim skijama psihološki loše utječu na njega. Analiza pokazuje da dobro skija, ali stalno ima velika zakašnjenja pa se počne preispitivati. Ne znam kako će se rasplesti sezona, ne mogu reći ništa ni za Soči jer ne znam kako izgleda olimpijska staza niti hoće li odgovarati Ivici. Nadam se da nam je paralelni slalom u Moskvi siguran, pravo natjecanje za velike bodove. Htio bih da sve odluči prije finala u Schladmingu. Rezultat iz Chamonixa ne bi bio kiks da se sve razvijalo kako je trebalo, da su odluke o haklanju bile do kraja korektne", zaključio je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski skijaš Marcel Hirscher počeo je s treninzima super G-a, a ukoliko se pokus pokaže uspješnim, počet će se natjecati u Svjetskom kupu i u ovoj disciplini. Cilj je jasan - dostizanje Ivice Kostelića u ukupnom poretku.

"Brze discipline na razini Svjetskog kupa su nešto potpuno novo za mene. No, želim si pružiti šansu. Odradio sam prve vožnje u utorak, a s treninzima nastavljam i srijedu. Nakon toga ćemo procijeniti imali smisla početi s nastupima u novoj disciplini usred sezone", izjavio je 23-godišnji Austrijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo