Skandalozno: Veliki preokret u karijeri hrvatskog sportaša

Marin Čilić je nakon povratničkog meča i pobjede u Parizu pojasnio slijed događaja nakon navodnog pada na dopinškom testu.

29.10.2013.
9:48
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednički se vratio na ATP Tour nakon odrađene dopinške suspenzije. U meču 1. kola na jakom ATP turniru iz Masters serije 1000 u Parizu savladao je Nizozemca Igora Sijslinga sa 5-7, 6-1, 6-4.

Podsjetimo, Međunarodni teniski savez (ITF) Čilića je kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa zbog pada na doping testu u Münchenu, na što se hrvatski tenisač žalio Arbitražnom sudu za sport (CAS), koji je tu kaznu smanjio na četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam se kao klinac koji prvi put igra tenis. Sjajno je vratiti se na teren i natjecati se. Uživao sam u svakom trenutku", rekao je Čilić te objasnio da je tek u rujnu shvatio da zapravo nije bio pozitivan na zabranjenu supstancu niketamid, već samo na njezin marker metabolit, koji se ne nalazi na popisu zabranjenih tvari.

"Do 13. rujna ni ja ni moji odvjetnici nismo shvaćali da u mom organizmu nije bilo niketamida, a to se čak nije spominjalo na mom prvom saslušanju. Sud to nije shvaćao jer nitko nije govorio o tome, a ni doktor koji je radio analizu nije bio pozvan kao svjedok. Loša znanost i tuđe greške su me dovele do suspenzije", kazao je Čilić, a Jo-Wilfried Tsonga o cijelom slučaju kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo što je istina, a što laž. Ne znam više kome vjerovati. Svi lažu, pa čak i institucije."

Čilić je nakon povratničkog meča svjetskim medijima potvrdio suradnju s Goranom Ivaniševićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zadovoljan. Puno mi pomaže, pogotovo kod servisa, i jako sam mu zahvalan na svemu."

"Jedina stvar koju mogu reći je da mi je drago vidjeti Marina natrag na Touru. On je dobar momak i sjajan igrač. Ne znam što se dogodilo, ali ako se vratio to je zato što je pošteno da se vratio. To je sve i sretan sam zbog toga", rekao je Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo