SKINUO SCHUMIJA S TRONA / Sjajni Nijemac u SAD-u ispisao povijest

Image
Foto: AP

Dosadašnji rekord od sedam uzastopnih pobjeda u istoj sezoni Vettel je dijelio sa sunarodnjakom Michaelom Schumacherom, kojemu je to uspjelo 2004. godine, te Talijanom Albertom Ascarijem iz 1952.

18.11.2013.
7:25
AP
VOYO logo

AUSTIN - Njemački vozač SebastianVettel (Red Bull) ostvario je osmu uzastopnu pobjedu u utrkama Formule 1 slavivši u utrci za Veliku nagradu SAD-a u Austinu u nedjelju čime je postao prvi vozač u povijesti koji je ostvario osam pobjeda zaredom u istoj sezoni.

Vettel, koji je još krajem listopada osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka, do svoje ukupno 12. pobjede u ovoj sezoni, a 38. u akrijeri stigao je sa 6.284 sekunde ispred drugog Francuza RomainaGrosjeana (Lotus), dok je treći Australac MarkWebber (Red Bull) zaostao 8.396 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji rekord od sedam uzastopnih pobjeda u istoj sezoni Vettel je dijelio sa sunarodnjakom MichaelomSchumacherom, kojemu je to uspjelo 2004. godine, te Talijanom Albertom Ascarijem iz 1952.

Za izjednačavanje apsolutnog rekorda od devet pobjeda u nizu, kojega je Ascari postavio tijekom dviju sezona (1952/53), Vettel bi morao pobjediti i na posljednjoj utrci ovogodišnjeg prvenstva, koja će se voziti za VN Brazila za tjedan dana, a tom bi pobjedom Vettel izjednačio i Schumacherov rekord od 13 pobjeda u istoj sezoni iz 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo