AUSTRALIAN OPEN - ŽENE / Serena ekspresno do naslova i 1. mjesta na WTA ljestvici

Image

Američka tenisačica je u finalu svladala Ruskinju Dinaru Safinu 6-0, 6-2 za svega 59. minuta. To joj je 10. Grand Slam naslov, četvrti na Australian Openu.

31.1.2009.
20:55
VOYO logo

Serena Williams je u sat vremena finala na Australian Openu osvojila sve. Deseti Grand Slam naslov u karijeri, te povratak na broj 1 ljestvice. Točno 59. minuta bilo je potrebno američkoj tenisačici da 6-0, 6-2 pobjedi Ruskinju Dinaru Safinu. Isto tako, svi poeni finala su bili toliko kratki da se niti jedna od sudionica nije niti pošteno oznojila. 

O finalu se nema što govoriti budući je prvi set završio za 22 minute, a u njemu je Safina osvojila samo - osam poena! U drugom je ruska tenisačica pružila tek nešto bolji otpor, pa je tako startala uz break gem. No, Serena je uzvratila sa četiri gema u nizu i finalna priča je bila završena. Može se reći da je Serena, zapravo, finale odigrala dva dana ranije kada je pobijedila glavnu konkurenticu Jelenu Dementijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš nešto pokazala u ovom finalu, dovoljno je reći da sam na terenu bila koju minutu manje od sat vremena", rekla je Safina koja je izgubila i drugi finale na Grand Slam turnirima. Prošle godine ju je pobijedila Ana Ivanović u finalu Roland Garrosa.

"Nije bilo baš lako kako se čini iz rezultata. Dinara igra čvrsti i jaki tenis, te je izvukla iz mene sve najbolje, iskomentirala je Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sereni je ovo četvrtinaslov pobjednice Australian Opena u karijeri, to joj uspijeva svaku drugu godinu od 2003.. Uz te naslove u riznici ima i dva  Wimbledona, jedan Roland Garros i tri US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo