Nije u opasnosti / Schumacher završio u bolnici nakon strašne nesreće. Propustiti će utrku u Saudijskoj Arabiji

Image
Foto: Profimedia

Sin legendarnog Michaela i vozač Haasa, Mick Schumacher propustiti će VN Saudijske Arabije nakon nesreće u kvalifikacijama. S vozačem je, ipak, sve u redu.

27.3.2022.
12:38
Profimedia
VOYO logo

Njemački 23-godišnji vozač Mick Schumacher neće nastupiti na utrci Svjetskog prvenstva formule 1 za VN Saudijske Arabije, nakon što je u subotnjim kvalifikacijama pri velikoj brzini izletio u zavoju i zabio se bolidom u zid, priopćili su iz njegove momčadi Haas. 

"Schumacher je prevezen u medicinski centar nakon teške nesreće na zavoju 12 u drugom dijelu kvalifikacija. Nakon što su inicijalne pretrage pokazale da nije ozlijeđen, Schumacher je prevezen u Vojnu bolnicu kralja Fahada u Jeddi na dodatne, preventivne pretrage. Momčad je donijela odluku da će na Velikoj nagradi Saudijske Arabije nastupiti samo Kevin Magnussen", priopćili su iz Haasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je trebao biti u sedmom startnom redu na 14. poziciji, ispred Lewisa Hamiltona koji je bio tek 16. u subotnjim kvalifikacijama. Odustajanjem njemačkog vozača sedmerostruki svjetski prvak će napredovati za jedno mjesto i startati sa 15. pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksikanac Sergio Perez ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija u Red Bullu (1:28.200 minuta) za nedjeljnu Veliku nagradu Saudijske Arabije ulicama Jedde, a u prvom startnom redu će biti i Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) koji je bio samo 25 tisućinki sporiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo