Nitko ne zna sa sigurnošću gdje je Michael Schumacher i kako je njegovo zdravlje, ali većina zna jednu stvar - on je definitivno najbolji vozač koji je ikad sjeo u bolid Formule 1.

No dio te većine nije Schumacherov prvi šef Eddie Jordan koji je rekao da je za njega najbolji vozač svih vremena Francuz Alain Prost.

"Vjerojatno je Michael bio najtalentiraniji, ali za mene je najbolji vozač kojeg sam vidio u trideset i kusur godina Alain Prost", rekao je Jordan za podcast Off the Ball.

Sumnjiv transfer

Eddie Jordan dao je u svom bolidu još 1991. godine mladom Schumacheru prvu priliku da vozi u pravoj utrci, a uskoro je Nijemac završio kod Flavija Briatorea u Benettonu u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Briatore je u nedavnom intervjuu tvrdio da je sve bilo regularno jer Michael tad nije imao ugovor.

Iako je Schumacher osvojio rekordnih sedam naslova prvaka Formule 1, a Prost "samo" četiri, Jordan je argumentirao zbog čega je Francuz njegov favorit.

"Htio sam da Schumacher bude najbolji, ali nije. Jednostavno je on jedinstven prirodni talent u razini sa Sennom. Ljudi su više voljeli Sennu jer su voljeli vjerovati da je on najbolji", objasnio je Jordan te dodao da će Schumacherov rekord ubrzo biti srušen te da će Lewis Hamilton postati najbolji vozač Formule 1 svih vremena.

Kobna nesreća

Inače, malo se toga zna vezano uz zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost.

Schumacher je udario glavom u kamen potkraj 2013. godine i kako zapravo napreduje njegov oporavak nakon šest mjeseci provedenih u komi, odnosno skoro šest godina otkako je doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama.