'SCHUMACHER NIJE NAJVEĆI VOZAČ SVIH VREMENA, IMA JEDAN BOLJI': / Prvi Michaelov šef izjavom zaprepastio F1 fanove

Image
Foto: Profimedia, AFP

Iako je Schumacher osvojio rekordnih sedam naslova prvaka Formule 1, a Prost "samo" četiri, Jordan je argumentirao zbog čega je Francuz njegov favorit

21.4.2020.
9:17
Profimedia, AFP
VOYO logo

Nitko ne zna sa sigurnošću gdje je Michael Schumacher i kako je njegovo zdravlje, ali većina zna jednu stvar - on je definitivno najbolji vozač koji je ikad sjeo u bolid Formule 1.

No dio te većine nije Schumacherov prvi šef Eddie Jordan koji je rekao da je za njega najbolji vozač svih vremena Francuz Alain Prost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno je Michael bio najtalentiraniji, ali za mene je najbolji vozač kojeg sam vidio u trideset i kusur godina Alain Prost", rekao je Jordan za podcast Off the Ball.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

German driver Michael Schumacher watches lap times on a monitor during the first qualifying session of the Australian Formula One Grand Prix on November 11, 1994, in Adelaide. / AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD

Sumnjiv transfer

Eddie Jordan dao je u svom bolidu još 1991. godine mladom Schumacheru prvu priliku da vozi u pravoj utrci, a uskoro je Nijemac završio kod Flavija Briatorea u Benettonu u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Briatore je u nedavnom intervjuu tvrdio da je sve bilo regularno jer Michael tad nije imao ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Schumacher osvojio rekordnih sedam naslova prvaka Formule 1, a Prost "samo" četiri, Jordan je argumentirao zbog čega je Francuz njegov favorit.

"Htio sam da Schumacher bude najbolji, ali nije. Jednostavno je on jedinstven prirodni talent u razini sa Sennom. Ljudi su više voljeli Sennu jer su voljeli vjerovati da je on najbolji", objasnio je Jordan te dodao da će Schumacherov rekord ubrzo biti srušen te da će Lewis Hamilton postati najbolji vozač Formule 1 svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROŠIRILA SE INTRIGANTNA PRIČA O SCHUMACHERU, A NJEGOV BIVŠI ŠEF OBJASNIO JE O ČEMU SE RADI: /

'Ljudima je to teško razumjeti'

Kobna nesreća

Inače, malo se toga zna vezano uz zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost.

Schumacher je udario glavom u kamen potkraj 2013. godine i kako zapravo napreduje njegov oporavak nakon šest mjeseci provedenih u komi, odnosno skoro šest godina otkako je doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo