obaraju se rekordi / SAD lud za nogometom: Debi Kake i Davida Ville gledaniji od SP-a 1994.!

Susretom Orlanda i New Yorka počela je nova, 20. sezona Sjevernoameričke profesionalne nogometne lige (MLS). Utakmica je završila remijem 1:1, no nakon nje može se zaključiti kako je u SAD-u zavladala neviđena euforija za nogometom

9.3.2015.
20:11
VOYO logo

Prava ludnica vladala je uoči prvog kola nove sezone MLS-a. Već pet sati prije početka susreta, navijači su počeli opsjedati stadion Circus Bowl u Orlandu.

Guštali su navijači na suncu, družili se sa suparnicima, a oko sat vremena prije utakmice u ogromnoj se koloni zaputili prema ulazu.

A podatak koji se ustalio nakon utakmice zaista je nevjerojatan. Naime, na tribinama se skupilo čak 62.510 gledatelja, što je 200-tinjak ljudi više od prosjeka koji je pohodio pet utakmica SP-a 1994. koje su se igrale na istom stadionu.

Cijene karata kretale su se od 40 do 60 dolara na blagajnama, pa čak do 150 dolara na crnom tržištu.

Susret je obilježio i nastup dvojice debitanata u MLS-u, a bivših ogromnih zvijezdi u europskom nogometu, Kake u Orlandu i Davida Ville u New Yorku. 

Brazilac je debi okrunio na najbolji mogući način, nakon što je Diskerud u 76. doveo domaćine u vodstvo, Kaka je u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca donio bod domaćinu i bacio domaće navijače u trans!

I dok je popratna atmosfera bila bolja no što se itko nadao, svi novinari se slažu - nogomet je bio daleko ispod europskog prosjeka.

Ipak, čini se kako to ne utječe previše na navijače koji su zaluđeni velikim imenima koja dolaze igrati ovaj donedavno izrazito nepopularan sport na njihov kontinent, i danas već možemo reći: Amerikanci su zaljubljeni u nogomet, da, u pravi nogomet!

Osvrnemo li se, početak toga svega nazire se još u dolasku Davida Beckhama u LA Galaxy, što zbog marketinških, što zbog nogometnih razloga, a kulminiralo je sjajnom izvedbom reprezentacije SAD-a na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Dakle, Beckham, Henry, Robbie Keane, Raul, Villa, Kaka... samo su neke svjetski poznate nogometne zvijezde koje su u suton karijere zakoračili na američki kontinent. A imajmo na umu da su svoj dolazak već najavili Xavi, Gerrard, De Rossi, Balotelli... e, kakva će to tek ludnica biti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo