NOVI HRVATSKI REKORD / S utezima zaronio na 110 m

Veljano Zanki u nedjelju je postao prvi Hrvat koji je u disciplini "No limit" na dah zaronio na 110 metara ispod površine mora. Uskoro sprema napad na taj rekord.

14.6.2009.
16:00
VOYO logo

KOMIŽA - Komiški ronilac Veljano Zanki (24) uspio je u nedjelju postaviti novi hrvatski rekord u disciplini "No limit" zaronom na 110 metara dubine. Zaron je trajao dvije minute i 37 sekundi, a njime je Zanki svoj stari rekord, kojeg je postigao u listopadu prošle godine, popravio za devet metara.

"No limit" je disciplina u kojoj ronilac zaranja uz pomoć utega, a izranja metodom po svom odabiru, najčešće uz pomoć balona ili ronilačkog prsluka. Obaranje rekorda izvedeno je u komiškom akvatoriju u organizaciji ronilačkog centra "Issa" te uz nadzor međunarodnog i nacionalnog AIDA suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanki će u disciplini "No limit" pokušati zaroniti na 130 metara dubine na dubinskom natjecanju na Rabu od 3. do 5. srpnja, a plan mu je popraviti svoje i državne rekorde u disciplinama "Contant weight" (zaron s perajom) s 80 na 100 metara dubine, te u disciplini "Free immersion" (zaron bez peraja povlačeći se rukama po konopu).

U videoprilogu pogledajte Zankijev zaron prema rekordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo