Bivši izbornik sasuo paljbu po Ivanu Baliću

'Je li vama normalno da Nikola Karabatić ne da broj Claudeu Onesti? Ili Mikkel Hansen danskom izborniku?

12.12.2012.
11:39
VOYO logo

Nastavlja se priča o 'pokvarenom telefonu' Ivana Balića, koji nije uvršten na popis reprezentativaca za SP u Španjolskoj.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac tvrdi da je izbornik reprezentacije Slavko Goluža posljednji put do Balića pokušao doći u ponedjeljak preko Jakova Gojuna, kojem je 'rukometni Mozart', navodno, poručio da ne daje broj nikome u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je valjda jasna poruka. Je li vama normalno da Nikola Karabatić ne da broj Claudeu Onesti? Ili Mikkel Hansen danskom izborniku? Neću sad govoriti u kakvoj je Ivano formi i igra li tamo, ali činjenica je kad te netko zove da mu se javiš, a on nema nikakav razlog za nejavljanje. Mi smo sa svim igračima u kontaktu i nije mi normalno da se netko neće javiti na telefon. Ako je nekome to normalno, meni nije. Do posljednjeg trena smo ga čekali. Ali ne možeš ga staviti među 28 ako ne znaš hoće li ili neće", izjavio je Gobac za Sportske novosti i zaključio:

"Ako je Ivano spreman za kraj karijere, bolje da sam to kaže. Ovo nije bio način – dovoditi nas sve u situaciju da moramo na ovakav način reagirati. Hrvatski rukometni savez ga je sigurno želio pozvati, međutim zvati igrača koji ti se neće javiti, jasna je poruka. Nitko nije iznad momčadi, niti je ikad netko od nas bio iznad momčadi. Ivano je bio veliki igrač, zadužio je hrvatski rukomet. U svakom slučaju, za njega će se naći mjesto u hrvatskom rukometu koje mu više odgovara nego ovo što trenutačno sada radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gopčeve riječi potvrdio je i bivši hrvatski izbornik Josip Milković, koji je na klupi Kauboja sjedio 2001. i 2002. godine. Istaknuo je kako je i tada primjećivao Balićevu 'lijenost'.

"Gledao sam Balića na posljednja dva velika natjecanja i vidio da ne može više igrati na visokoj razini, čak ni kad je u formi. S 33 godine Ivano više ne može pomoći reprezentaciji. Treba pustiti mlađe dečke. I u moje vrijeme je uvijek ispalo da je ozlijeđen. On je igrač koji voli sam odlučivati o svemu. Vjerujem da je sam odlučio da se neće javiti izborniku. On je igrač kojem se vjerojatno više i ne da tako puno trenirati. A danas se trenira dva puta dnevno, i to žestoko. Da se razumijemo, nije on prestar za igranje, ali mu se jednostavno ne da. Uostalom, pogledajte koliko godina imaju Francuzi, a još uvijek igraju i osvajaju medalje", zaključio je Milković za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo