ZAŠTO SMO OVAKO RUŽNO ISPALI SA SP-A? / Kapetan Duvnjak priznao sve; 'Žao mi je, ali moram biti iskren'

Image
Foto: RTL

Hrvatskoj je za prolaz igrala samo pobjeda, no upisala je težak poraz pa uz Dansku dalje ide i Katar

25.1.2021.
22:20
RTL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je susretu posljednjeg kola drugog kruga izgubila od Danske sa 26-38 (15-17).

"Prije svega u ime ekipe se želim ispričati hrvatskoj javnosti. Od prve utakmice nismo bili pravi. Nismo bili kao lani. Danas smo dobili lijepu lekciju. Prvo poluvrijeme je bilo OK. u drugom smo nestali s terena, puno primljenih gola iz kontre i polukontre", rekao je kapetan Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je godinu dana nakon Eura sve bilo ovako loše?

"Nismo bili od prve utakmice pravi. Razlog ne znam. Lani smo igrali fenomenalno i obranu 5-1, 6-0. Ove godine ništa nije funkcioniralo. Žao mi je. Kao kapetan moram biti iskren i reći da je ovo moja najlošiji turnir za reprezentaciju i preuzimam dio odgovornosti na sebe", dodao je.

"Odlazak Červara? Meni je žao što je otišao s ovim porazom. Nije nas to uznemirilo. Znali smo da imamo još šanse. Izbornik je reagirao kao je reagirao. Održali smo sastanak i to je bilo iza nas, ali danas opet ništa nije funkcioniralo", rekao je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba napraviti dobar reset. Savez će odlučiti tko će doći. Za 40 dana su kvalifikacije. Želimo na OI. Uvjeren sam da ne može lošije od ovoga. Moramo pronaći atmosferu od lani. Odlična je kemija između nas. I lani smo imali euforiju i iza nas navijači su nas vukli, ovdje to nije bio slučaj", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dance su do pobjede predvodili Emil Jakobsen s osam, Jacob T. Holm sa šest, te Nikolaj Oris Nielsen s pet golova, dok su u našim redovima najefikasniji bili Marino Marić sa šest, te Igor Karačić s pet golova.

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Španjolska i Norveška, te Francuska - Mađarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo