GLAVOBOLJE ZA IZBORNIKA / Liječnik otkrio zašto Hrvatska ima toliko problema s koronom na Euru: 'Mislim da je to glavni razlog'

Na brzom antigen testiranju pozitivan je bio vratar Mate Šunjić

19.1.2022.
10:28
VOYO logo

Nastavljaju se problemi s koronavirusom u taboru hrvatske rukometne reprezentacije. Nakon posljednjeg testiranja pozitivni na Covid-19 bili su vratar Mate Šunjić i Nikola Grahovac pa je izbornik Hrvoje Horvat za drugi krug Europskog prvenstva pozvao vratara Mirka Alilovića.

Image
ŠTO MISLE ORGANIZATORI? /

Hrvatska ima jedan golemi problem u drugoj fazi Eura. Kauboji bi uoči nekih utakmica mogli proživljavati kaos

Image
ŠTO MISLE ORGANIZATORI? /

Hrvatska ima jedan golemi problem u drugoj fazi Eura. Kauboji bi uoči nekih utakmica mogli proživljavati kaos

Kao što je bilo predviđeno, hrvatska reprezentacija je u utorak po dolasku u Budimpeštu napravila prvo brzi antigen test, a nakon toga i PCR testiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na brzom antigen testiranju pozitivan je bio vratar Mate Šunjić. Dugo iščekivanje službene potvrde, odnosno rezultata PCR-a, potvrdilo je prvotni rezultat, ali nažalost ne samo jedan, jer pozitivan je i Nikola Grahovac. Tako se još dvojica hrvatskih reprezentativaca pridružuju dugoj listi Covid-19 pozitivnih igrača.

Liječnik reprezentacije Tomislav Kukin u razgovoru za RTL objasnio je zašto Hrvatska ima toliko problema s koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto se ne može stabilizirati situacija s koronom u hrvatskoj reprezentaciji, glasilo je pitanje Marka Vargeka.

Loša sreća

"Imali smo lošu sreću. Ovaj pandemijski val u nekim državama i reprezentacijama krenuo je ranije. Mislim da je to razlog zašto smo mi sada jedini u ovakvom problemu. Neke druge reprezentacije prošle su ovo novo obolijevanje kroz 11. i 12. mjesec mjesec i sada su u fazi oporavka. Kod nas se ovaj val dogodio kasnije. Vidimo da je sad kod nas u državi veliki val obolijevanja. Sve ove viruse koje sad imamo mi smo donijeli iz Hrvatske", kazao je Kukin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje su riskantne situacije u reprezentaciji koje izazivaju zarazu? Zašto se to događa?

"Prvo morate imati zaraženu osobu. U našem slučaju, kad se redovito testiramo ne možete pogoditi dan kad je netko već zaražen. Tek se nakon inkubacije pojavi pozitivan test. Mi ga jednostavno uhvatimo u nekoliko dana prvih dok nema razvijene simptome, testovi su negativni, i on je u redu, pa odjednom ispadne da je pozitivan. Musa je u nedjelju bio negativan, a dan kasnije pozitivan", pojasnio je Kukin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo