RIJEČI MU SE POZLATILE / Legendarni Vlado Šola analizirao i svojom prognozom ohrabrio hrvatske rukometaše: 'Ja ih tako doživljavam...'

'Hrvatska je kandidat za medalju' - jasno je poručio bivši legendarni vratar reprezentacije, Vlado Šola koji je sinoć kao izbornik Crne Gore na svojoj koži osjetio snagu Perkovčeve reprezentacije. Kako vidi Hrvatsku i na čemu temelji optimizam? Više donose RTL-ovi reporteri Maja Oštro Flis i Boris Jovičić

5.1.2024.
20:47
VOYO logo

Nema predaha jer Europsko prvenstvo se bliži. Jutro nakon ratničke pobjede nad Crnom Gorom Hrvatska je već bila u dvorani. Za sve ono što je pokazala u prvoj utakmici Croatia Kupa stigao je palac gore izbornika Crne Gore, Vlade Šole, koji trenutačno može dati možda i najobjektivnije mišljenje o Perkovčevoj Hrvatskoj.

Image
SIJEČANJSKA GROZNICA /

Raspored utakmica Europskog rukometnog prvenstva 2024. u Njemačkoj

Image
SIJEČANJSKA GROZNICA /

Raspored utakmica Europskog rukometnog prvenstva 2024. u Njemačkoj

"Ja Hrvatsku doživljavam jako pozitivno iz razloga što je već sada stasala jedna nova generacija koja se kalila kroz Ligu prvaka i Europsku ligu. Svi su visoki i motorični. Znanje imaju, imaju i odlične vratare koji ove godine briljiraju u svim svojim natjecanjima tako da ja vidim da Hrvatska je zaista konkurenta za medalju", izjavio je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi su to koje uvijek želiš čuti od struke ususret velikog natjecanja. Ključ, vjeruje Šola, za vrata mjesta koje vode u borbu za medalje mogli bi držati vratari Mandić, Kuzmanović i Ivić.

"Mladi su vratari i ne treba se bojati toga zato što su mladi. Mislim da su dovoljno iskustva skupili i samopouzdanja kroz ova natjecanja gdje se natječu i zaista imaju visoki broj obrana i postotak visok u svakoj utakmici tako da ne vidim razlog zašto to ne bi prenijeli i u igri s reprezentacijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija sve više poprima obrise one kakvom je vidi Goran Perkovac. Prvi put otkako je preuzeo klupu odrađuje pripreme u punom sastavu i zasad sve izgleda dobro.

"'Peki' ima iskustvo kao kapetan nekadašnji reprezentacije i ima ta iskustva s velikih natjecanja. Zna kako manipulirati i raditi s grupom. Ne može bilo tko doći na tu poziciju. Ljudi koji vode brigu oko toga uvijek su donosili dobre odluke i mislim da je i ovo jedna od tih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora i Hrvatska mogle bi se sresti još jednom u glavnoj rundi. Ta misija će nešto teža biti Šoli jer ga u grupi čekaju Srbija, Island i Mađarska.

Nemamo nekakve ciljeve sad tamo dalje za nekakvo osvajanje medalja i takve stvari. Idemo korak po korak. Prvo Mađarska, Island, Srbija i onda ćemo vidjeti", zaključio je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo