Veliki jubilej Mirka: 'To je zbilja čudno za nas'

Hrvatski rukometaši upisali su i treću uvjerljivu pobjedu na Olimpijskim igrama.

2.8.2012.
19:03
VOYO logo

"Bili smo malo sporiji, zato su nas Mađari malo više izudarali", rekao je Balić za Sportske novosti.

Ivano je zabio samo jedan pogodak, ali ga je zato znao proslaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselimo se svakom našem golu, pa onda možemo i mojemu. Alilović je danas bio toliko dobar, da nema smisla da ga ja hvalim, bolje da to učinite vi novinari."

Upravo je Mirko protiv Mađara upisao svoj 100. nastup za Kauboje. Bolje nije moglo danas, imao je čak 18 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo svaku utakmicu letiti baš 300 na sat, ovo je bilo negdje 280 na sat. U Londonu zasad nismo odigrali nijednu dramatičnu završnicu, što je zbilja čudno za nas. No, ne žalim se, lijepo je voditi sa šest razlike deset minuta prije kraja. Svaka čast suigračima na obrani danas, a mi u ove tri utakmice nismo primili više od 22-23 pogotka", rekao je Alilović.

Igor Vori također je bio odličan, zabio je četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobio sam dosta batina, ne znam što me sve ne boli. Pobijedili smo i treću utakmicu uvjerljivo, sve to izgleda jako lijepo, ali do kraja je još puno utakmica. Malo smo se fizički i emotivno ispraznili nakon utakmice sa Srbima, a naša obrana je opet bila fantastična. Danci i mi nemamo ama baš nikakvih tajni, neće tu biti nikakvoga taktičkoga iznenađenja, a ta utakmica će odlučivati o prvom mjestu u skupini." Rukometaši Danske su tijesnom 26:25 pobjedom nad Srbijom održali korak s Hrvatskom u borbi za prvo mjesto skupine B na Olimpijskim igrama u Londonu.

Danci su tijekom cijele utakmice držali četiri do pet pogodaka razlike, ali su u posljednjih pet minuta potpuno zakomplicirali život. Svega 4:30 do kraja Danska je imala +5, no tada Srbija s četiri uzastopna pogotka dolazi na -1, ali vremena za eventualni bod nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hans Lindberg zabio je osam sekundi prije kraja za 26:24 i razriješio sve dvojbe, ako ih je uopće bilo, oko pobjednika. U posljednjoj je sekundi susreta Dalibor Čutura zabio za minimalni poraz aktualnih viceprvaka Europe.

Najbolji u danskim redovima bili su Hansen sa sedam i Sondergaard sa šest pogodaka, dok su kod Srbije Vujin i Ilić bili najefikasniji sa sedam odnosno šest golova. Srbija je, spomenimo, i nakon tri kola bez boda u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak je dan odmora za rukometaše, a onda u subotu slijedi veliki okršaj, vrlo vjerojatno i za prvo mjesto, između Danske i Hrvatske.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo