KIKS NA STARTU / Dobrih deset minuta u završnici dovoljno samo za bod Hrvatske na otvaranju SP-a

Image

Tekstualni tijek utakmice između Hrvatske i Senegala u prvom kolu Svjetskog prvenstva mogli ste pratiti na portalu Net.hr

1.12.2023.
16:46
VOYO logo

Hrvatska - Senegal

22-22

Hrvatske rukometašice je Svjetsko prvenstvo otvorila remijem 22-22 protiv Senegala.

Image
IDEMO DJEVOJKE, SVI SMO UZ VAS! /

Hrvatska započinje nastup na SP-u, javilo nam se Obrvanovo 'tajno oružje': 'Jedno će biti ključno, to svi govore'

Image
IDEMO DJEVOJKE, SVI SMO UZ VAS! /

Hrvatska započinje nastup na SP-u, javilo nam se Obrvanovo 'tajno oružje': 'Jedno će biti ključno, to svi govore'

Nakon što je Sagna zabila za prvi gol Senegala, promašili smo sedmerac preko Mičijević, napravili i jedan prijestup, pa primili i gol za 2-0, ali napokon nakon tri i pol minute zabili preko kapetanice Katarine Ježić za 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Mičijević zabila za 2-3 imali smo priliku izjednačiti sa sedam metara, no ni Posavec bila precizna. U 12. minuti Senegalce su prvi put imale i plus tri (5-2), na što smo uspjeli odgovoriti preko Mičijević za 3-5. Uslijedilo je razdoblje igre gol na gol, gdje naša obrana nije funkcionirala, a u napadu smo se mučili.

Nakon 15 minuta veliki udarac dobile su Senegalke kada je Keita dobila izravan crveni karton nakon duela s Birtić, no s igračem više zabili smo tek jedan gol za 5-7, a u drugom napadu napravili probijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti preko Barišić uspjeli smo doći na samo gol zaostatka 6-7. U obrani jednostavno nismo imali rješenje za Camaru koja nam je zabila šest od prvih devet golova Senegala za 7-9 vodstvo naših protivnica. U završnici prvog poluvremena Senegal je imao nekoliko prilika za plus tri, ali nisu ih iskoristili. Na kraju smo mogli biti sretni što nakon prvih pola sata gubili samo 11-9.

Nakon što je Zadravec zabila za 11-10 imali smo priliku i za izjednačenje, no još jednom smo pogriješili u napadu. Kaznila je to Camara svojim sedmim golom na utakmici za 12-10. Početak nastavka nije donio ništa bolju igru Hrvatske, dapače Senegalke su u 36. minuti opet otišle na plus tri (13-10). Nakon toga konačno smo na spojili dva gola i u 39. minuti stigli na minus jedan (12-13). No, danas jednostavno nismo imali rješenja za Camaru koja nam je u prvih 40 minuta utakmice zabila devet od senegalskih 15 golova. U 43. minuti Senegalke su prvi put otišle i na plus četiri (17-13). Pomalo nevjerojatan je zvučao podatak u 44. minuti da su nam Camara i Sagna zabile 14 od 18 golova Senegala za vodstvo 18-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić je bila jedna od rijetkih svijetlih točaka Hrvatske te je svojim petim golom smanjila na 16-19. Tina nas je s dva nova uzastopna gola vratila na minus dva (19-21) sedam minuta prije kraja. A onda nas je Milosavljević golom pet minuta prije kraja dovela na samo minus jedan, a onda smo preko Pavlović stigli do 21-21. Nakon toga imali smo i napad za vodstvo, ali udarac Barišić odlazi daleko od gola. Senegalke su to kaznile preko Cissokho koja zabija za 22-21 malo više od minutu do kraja. Uzvratili smo preko Ježić 40-ak sekundi prije kraja za 22-22. Na kraju je Pijević skinula posljednji šut za bod na otvaranju SP-a.

Barišić je bila najbolja kod Hrvatske s osam golova, Ježić je dodala četiri, Milosavljević tri. Kod Senegala Camara je zabila 10, Sagna je dodala šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini su uz Hrvatsku i Senegal još Kina i Švedska. S Kineskinjama igramo 3. prosinca u 15.30 sati, dok nas domaćina čeka 5. prosinca od 20.30 sati

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj započeo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo