Ususret Euru / Ukrajinske rukometašice žele nastaviti kvalifikacije za EURO, evo što to znači za hrvatsku reprezentaciju

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ukrajinke neće nastupati u svojoj zemlji zbog ratnih zbivanja, a pretpostavlja se da bi domaće oglede mogle igrati u Poljskoj ili Slovačkoj

24.3.2022.
8:50
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Ukrajinski rukometni savez poslao je poruku EHF-u kako žele da njihova ženska reprezentacija nastavi igrati kvalifikacije za EURO 2022. godine. Ukrajinke se nalaza u istoj kvalifikacijskoj skupini s našim Kraljicama šoka, a u grupi su još Češka i Francuska.

Image
Sjajne vijesti /

Kapetanica Kraljica šoka odlazi iz Mađarske! Iduće godine će vjerojatno igrati Ligu prvakinja

Image
Sjajne vijesti /

Kapetanica Kraljica šoka odlazi iz Mađarske! Iduće godine će vjerojatno igrati Ligu prvakinja

Podsjetimo, Ukrajinke su porazile našu reprezentacije u Rijeci sa 23:22, no zbog rata u svojoj zemlji nisu mogle nastupati u drugom krugu kvalifikacija protiv Češke. Ako ukrajinske reprezentativke skupa sa Savezom nađu načina da nadoknade zaostale susrete s Češkom bit će glavna konkurencijama našoj izabranoj vrsti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice će igrati na 'gostujućem terenu'

Ukrajinke neće nastupati u svojoj zemlji zbog ratnih zbivanja, a pretpostavlja se da bi domaće oglede mogle igrati u Poljskoj ili Slovačkoj, pišu Sportske novosti. Drugim riječima, ukrajinska reprezentacija bi sva četiri preostala susreta trebale igrati na svojevrsnom 'gostovanju', a nakon naše pobjede u Češkoj, jasno je da će se između Ukrajine i Hrvatske tražiti drugi putnik na EURO s obzirom na to da Francuska ima sve četiri pobjede iz dosadašnjih susreta.

Kraljice šoka bi svakako trebale doći do pobjede protiv Češke na domaćem terenu te pokušati uzvratiti Ukrajinkama za minimalan poraz u Rijeci. Oba susreta su prema trenutnim informacijama zakazana za termin krajem travnja odnosno 20. i 24. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba spomenuti i to da je Rusije poslala žalbu krovnim rukometnim organizacijama na suspenziju svojih reprezentacija i klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo