Veliko priznanje / Balić i Karabatić dobili društvo: Izabran je najbolji igrač i idealna momčad Eura

Image

Ni jedan od četiri hrvatska igrača koji su bili nominirani nije se uspio probiti u idealnu momčad prvenstva.

30.1.2022.
13:41
VOYO logo

EHF je jučer objavio širi popis kandidata za idealnu momčad prvenstva i najboljeg igrača, a u konkurenciji od 48 nominiranih su se našla i četiri Hrvatska igrača. Ipak kao što je i očekivano s obzirom na loš plasman Kauboja, Tin Lučin, Marino Marić, Ivan Čupić i Ivan Martinović nisu ušli u idealnu momčad.

Kao najkorisniji igrač Europskog rukometnog prvenstva izabran je Jim Gottfridsson nakon što je odveo Švedsku do šestog velikog finala. Objavljena je i najbolja momčad prvenstva, a u njoj se nije pojavio nijedan hrvatski rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gottfridsson je u dosadašnjem djelu Eura zabio 33 pogotka i 47 asistencija, a ovo mu je druga MVP nagrada na Europskim prvenstvima, čime se pridružio ekskluzivnom društvu, Ivanu Baliću i Nikoli Karabatiću.

Naime, Karabatić i Balić jedini su igrači koji su osvojili dvije MVP nagrade na Europskim prvenstvima. Naš rukometni Mozart osvojio je MVP nagrade 2004 i 2006, a Karabatić je osvojio 2008. i 2014. godine. Aktualni MVP je naš Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Hrvata u najboljoj momčadi Eura

U najboljoj momčadi Eura našla su se dva igrača Danske, to su Mikkel Hansen i Mathias Gidsel. Tu je i lijevo krilo, Miloš Vujović, koji je zadao velike probleme Hrvatskoj. 

Kao središnji vanjski u postavu je ušao Luc Steins, fantastični Nizozemac. Što se tiče predstavnika finalista, osim Gottfridssona tu je i Oscar Bergendahl. Briljantni Aleix Gomez, koji je zatrpao Dansku u polufinalu s jedanaest golova, također se našao u postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji golman prvenstva je Islanđanin Viktor Hallgrimmson. Utakmicu za treće mjesto pratite na RTL-u s prijenosom od 15:25, a veliko finale počinje u 18 sati, također na RTL-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo